Bankalardan 100 bin TL'lik kredi kartı limiti uyarısı

Bankalardan 100 bin TL'lik kredi kartı limiti uyarısı
100 bin TL limitli kredi kartlarından yıllık 750 TL 'savunma katkı payı' alınmasını içeren düzenlemeye tepki gösterenler, limit düşürmek için sıraya girdi. Bankalar, bu teklifin henüz yürürlükte olmadığını belirten otomatik mesajlar göndermeye başladı.

Artı Gerçek - AKP tarafından TBMM'ye sunulan son kanun teklifinde limiti 100 bin lira ve üzerinde olan kredi kartlarından yıllık 750 lira Savunma Sanayii Destekleme Fonu'na katkı payı alınmasına tepki sürüyor. Çok sayıda kişi bu vergiye tepki göstererek kart limitlerini 100 bin liranın altına düşürürken, bazı bankalar müşteri hizmetleri numaralarına yasa teklifinin yürürlükte olmadığına dair otomatik mesaj bıraktı.

Ekonomim'in haberine göre bazı bankalar da, mobil uygulama üzerinden limit indirimde bulunmak isteyen kullanıcılarına yasanın henüz yürürlüğe girmediği uyarısında bulundu. Mesajda şu ifadeler yer aldı:

"Kredi kartlarına savunma sanayine ilişkin katkı payı alınması için yapılan düzenleme TBMM sunulan kanun teklifi olup henüz yürürlükte değildir. Bu konuda basında ve sosyal medyada yayınlanan haberlerle ilgili olarak henüz yürürlüğe girmiş bir düzenlemenin bulunmadığını belirtmek isteriz." (HABER MERKEZİ)

banka.jpg

Öne Çıkanlar