Bloomberg: Yabancıların 2020 başından beri borsadan toplam çıkışı 5,1 milyar dolar

Bloomberg: Yabancıların 2020 başından beri borsadan toplam çıkışı 5,1 milyar dolar
Borsa İstanbul'da yabancılar 7 Ağustos'ta biten haftada net 566,5 milyon dolar çıkış gerçekleştirerek, Mart 2019'dan bu yana en büyük yabancı çıkışına imza attı.

Merkez Bankası rezervlerindeki azalma, Türk Lirası'nın dolara karşı tarihi değer kaybı içeride olduğu kadar dışarıda takip ediliyor. Bir diğer yakından takip edilen konu ise Borsa İstanbul'dan yabancıların hisse senetlerini satıp çıkması...

Bloomberg, son çıkışla birlikte yıl başından bu yana Borsa İstanbul’dan toplam yabancı çıkışının nette 5,1 milyar dolara ulaştığını yazdı.

Uluslararası haber ajansı Bloomberg'in haberinde Borsa İstanbul'da yabancıların 7 Ağustos ile biten haftada net olarak 566,5 milyon dolarlık çıkış gerçekleştirerek, Mart 2019'dan bu yana en büyük yabancı çıkışına imza attıklarını kaydetti.

Yabancıların yıl başından bu yana borsadan toplam çıkışı 5,1 milyar dolara ulaştı. RAM Capital'den Fon Yöneticisi Ogeday Topçular, "TL'deki her değer kaybında yabancılar arasında yeni bir satış dalgası ortaya çıkıyor" değerlendirmesinde bulundu.

Son iki haftada TL, dolar karşısında yüzde 6,3 değer kaybetmişti. Kuru tutmak için Londra’da yabancıların TL’ye erişiminin kısılması da Borsa İstanbul’daki satışları tetiklemişti. Türk bankalara TL yükümlülüklerini yerine getiremeyen bazı yabancı bankalar, hisse satarak TL elde etme yoluna girmişti.

Topçular, "Türkiye’de hisse piyasasında yabancıların payındaki devamlı ve sert düşüş, ufukta sert düzeltmeler ve dalgalanmaların devam edeceğini işareti" dedi. Topçular, "Son yıllarda yabancıların çıkışı tercih etmesinin birçok nedeni var ve bunlar ortadan kalkmadı. TL’deki her değer kaybında yabancılar arasında yeni bir satış dalgası ortaya çıkıyor" değerlendirmesinde bulundu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar