SON DAKİKA... BtcTurk siber saldırıya uğradığını açıkladı: Bakiyeler etkilendi

SON DAKİKA... BtcTurk siber saldırıya uğradığını açıkladı: Bakiyeler etkilendi
Kripto para borsası BtcTurk, siber saldırıya uğradı. Saldırıdan, 10 adet kripto paranın olduğu sıcak cüzdanlardaki bakiyelerin bir kısmının etkilendiği belirtildi. "Soğuk cüzdanlarımız güvende" denildi.

Artı Gerçek - Siber saldırıya uğrayan BtcTurk, kriptopara yatırma ve çekme işlemlerini geçici olarak durdurdu.

Konuya ilişkin olarak BtcTurk mobil uygulaması üzerinden yapılan açıklamada, 22 Haziran'da (bugün) kontrol dışı çekimlerin yaşandığı bir siber saldırının tespit edildiği duyuruldu.

NE KADARLIK BAKİYENİN ETKİLENDİĞİ AÇIKLANMADI

Saldırıdan, 10 kripto paranın sıcak cüzdanlarındaki bakiyelerinin bir kısmının etkilendiği açıklandı. Saldırının büyüklüğü ya da ne kadarlık bir bakiyenin etkilendiğine ilişkin bir açıklama ise henüz yapılmadı.

İŞLEMLER DURDURULDU

Şirket tarafından yapılan ilk açıklamada şöyle denildi:

"Ekiplerimiz 22 Haziran 2024 tarihinde platformumuzdan kontrol dışı çekimler yapılmasına sebep olan bir siber saldırı yaşandığını tespit etmiştir. Söz konusu siber saldırıdan sadece 10 adet kripto paranın sıcak cüzdanlarındaki bakiyelerin bir kısmı etkilenmiş olup, varlıkların çok büyük bir kısmının tutulduğu soğuk cüzdanlarımız güvendedir. BtcTurk'ün finansal gücü bu saldırıdan etkilenen tutarlarının çok üstünde olup, kullanıcı varlıkları bu kayıplardan etkilenmeyecektir.

Ekiplerimiz konuyla ilgili detaylı araştırmaları gerçekleştirmektedir. Aynı zamanda resmi makamlar ile de iletişime geçilmiştir. Tedbir olarak kripto para yatırma ve çekme işlemleri durdurulmuş olup çalışmalarımız en kısa sürede tamamlandıktan sonra kullanıma açılacaktır." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar