'Emekli maaşında ciddi bir iyileştirme olacak' diyen Binali Yıldırım tarih verdi

'Emekli maaşında ciddi bir iyileştirme olacak' diyen Binali Yıldırım tarih verdi
Yaklaşık 10 milyon emekli 7 bin 500 liralık maaşla yoksulluğa mahkum edilirken, hükümet tepkiler üzerine çalışma başlattı. AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, "Emekli maaşında ciddi bir iyileştirme olacak" dedi. Yıldırım tarih de verdi.

Artı Gerçek - Kök maaşları düşük olduğu için temmuz ayında yapılan zamdan milyonlarca emekli yararlanamadı. Durum böyle olunca da temmuz öncesi de maaşları 7 bin 500 lira olan yaklaşık 10 milyon emekli aynı maaşı almaya devam etti.

Dizginlenemeyen enflasyon ve hayat pahalılığı nedeniyle emeklilerin bu maaşla açlığa mahkum edildiği eleştirileri yapılırken, tepkiler üzerine Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan önceki gün, "Emeklilerimize hiçbir şeyin gelmemesi olacak bir şey değil" demiş ve ek artışa gidileceği mesajını vermişti.

Emekli maaşlarıyla ilgili son açıklama ise AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım'dan geldi. A Haber canlı yayınında açıklamalarda bulunan Yıldırım, "Emekli maaşında ciddi bir iyileştirme olacak. Meclis açılır açılmaz emekli maaşı çalışması yapılacak" dedi. (EKONOMİ SERVİSİ)

Öne Çıkanlar