Erdoğan’ın ‘aç yok’ sözlerine yurttaştan cevap: Halkın arasına insinler de öyle konuşsunlar!

Erdoğan’ın ‘aç yok’ sözlerine yurttaştan cevap: Halkın arasına insinler de öyle konuşsunlar!
Erdoğan’ın ülkede ‘aç yok’ sözlerine yurttaştan yanıt geldi. İki hafta içinde 2 intiharı değinen yurttaş, ‘Halkın arasına insinler öyle konuşsunlar. Ama onlarda o yüz de yok yürek de’ dedi.

Seda TAŞKIN 


ARTI GERÇEK- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın "Neymiş? Millet açmış. Aç olarak dolaşanları buyurun siz de doyurun" sözlerine Antalya’nın Kepez ilçesinde bulunan esnafın Erdoğan’a yanıtı "Kendisinin dış dünyadan haberi yok. Ama bir halkın arasına insin, 5’li çete ve kendilerinin dışında herkes aç. Hepsi dörder beşer maaş alıyorlar. Onların dünya umurlarında değil ki" oldu.

 

‘ HALKIN AÇ OLMADIĞINI İDİDA EDİYORSA HALKIN ARASINA KARIŞSIN’ 



Vahap Türülü, halkın aç olmadığı sözlerine ilişkin, "Aç olmadığını iddia ettiği kişiler kendi vatandaşlarıdır" dedi. Öztürk, "Bu sözleri 5’li çete için söylüyor. Kendi çevresindeki hırsızlar için söylüyor. Eğer insanların aç olmadığını iddia ediyorsa önce gelip halkın arasına karışacak. Ama onlarda o yürek yok. Bir tanesi çıkıp halkın arasına gelebiliyor mu? Gelemez çünkü o yüz de yok yürek de yok. Halkın onları gördüğünde patlayacağının farkındalar" dedi. 

‘SARAY İLE HALK ARASINA DUVAR ÇEKMİŞ DÜNYADAN HABERİ YOK’ 

Erdoğan’ın yaşadığı ‘saray’ duvarları ile insanlara arasına duvar çektiğini söyleyen Türülü, "Kendisinin dış dünyadan haberi yok. Ama bir halkın arasına insin, 5’li çete ve kendilerinin dışında herkes aç. Hepsi dörder beşer maaş alıyorlar. Onların dünya umurlarında değil ki. Baksanıza gemilerle kokain taşıyorlar. Bunların hepsi gerçek. Gerçek değilse çıkıp konuşsunlar, bir tanesi konuşabiliyor mu? Konuşamaz çünkü korkuyorlar. Gündemi değiştirmek için araya HDP’yi kapatmak için gündemler koymaya çalışıyorlar" dedi. 

‘ASIL GÜNDEM YOKSULLUK KONUYU DEĞİŞTİRMESİN’ 



İhsan Taş isimli esnaf ise Erdoğan’ın sözlerine yanıt olarak "Önce ortadan yok olan 128 milyar doların hesabını versinler" dedi. Halktan alınan vergilerin hesabının verilmediğini söyleyen Taş, "Bunların hesabını vermek zorundalar. Ama gündemi böyle sözler ile saptırıyorlar. Asıl gündem tartışılmıyor çünkü üstü kapatılıyor. İşsizlik yoksulluk var. Hepimiz perişan olduk. Ekonomiyi düşünmüyor onun bütün savaşı iktidarını koruma savaşı" diye konuştu. 

‘VATANDAŞIN YÜZDE 90’I AÇ’ 

Bakkal işletmecisi Senai Karael ise "Şu an vatandaş aç. Kendimden yola çıkarak cevap vereyim vatandaşın yüzde 90’ı açtır. Şurada bekleyin ve insanlara çıkıp sorun kaç kişi durumum iyi der. 100 kişiden 5 kişi çıkıp durumum iyi der. 20 sene önce bile bugünden daha iyi durumdaydık" dedi. 

‘İKİ HAFTA İÇİNDE 2 KİŞİ EKONOMİK NEDENLERDEN DOLAYI İNTİHAR ETTİ’ 

Vedat yıldırım isimli yurttaş, iki hafta içinde bulunduğu mahallede 2 kişinin ekonomik nedenlerden kaynaklı intihar ettiğini belirterek, "Hayatına son vermeden önce intihar notu bile yazmış. İntihar eden kişilerden biri 3 ay önce pandemiden dolayı işten çıkarılmış ve herhangi bir destek sağlanmadığı için de hayatına son verdi. Ne yapsın bu insanlar geçinemediği için hayatına son verdi. Bu ülke şu an daha kötüye gidiyor. Bu sözleri bıraksınlar, insanlar okul okuyamıyor. Gençler destek almıyor. Millet aç şu anda Allah sonumuzu hayır etsin" dedi.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar