Evlilikte yaşa takılanlar: Faizsiz evlilik kredisinde yaş sınırı 27 oldu

İktidarın seçim vaatlerinden 'Evlenecek Gençlere Faizsiz Kredi' projesi hayata geçiyor ancak kriterler şimdiden mağdurlarını yarattı. Zira faizsiz krediden sadece 18-27 yaş arası gençler yararlanacak.

Artı Gerçek - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından seçim sürecinde açıklanan, "Yeni Evlenecek Gençlere Faizsiz Kredi" vaadinin kriterleri belli oldu. Verilecek kredide yaş sınırının 18-27 olarak belirlenmesi, "emeklilikte yaşa takılanlar" gibi "evlilikte yaşa takılanları" yarattı.

"Yeni evlenecek çiftlere faizsiz kredi" projesinin detaylarını açıklayan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, kredi için yaş sınırı, gelir, sabıka ve deprem bölgesinde yaşamak gibi bir dizi kriter sıraladı:

"Deprem bölgesi için pilot proje başlatıyoruz. Gençlerimizin beklediği bir müjdeydi. Meclisin tasarrufunda. Ama biz bunu en kısa sürede hayata geçireceğiz. Bütün kriterleri oluşturduk.
18-27 yaş gibi ama bunların hepsi Meclis'te görüşülecek. Gelir kriteri var, yaş kriteri var. Belli suçlara bulaşmamış olmak ve deprem bölgesinde yaşamış olmak. Bu kriterlere uyan herkes, bundan faydalanabilecek."

Artı TV'nin sokakta mikrofon uzattığı gençler, 27 yaş kriterini değerlendirdi.

“Bence 27 yaşta kısıtlanması çok kötü olmuş. Çünkü biz bu yaşlarda zaten daha ekonomik özgürlük kazanamadık. İş bulmak çok zor. Evlenecek maddi gücü ve o yuva ortamını bulmak için gereken maddiyatı elde etmek de çok zor. O yüzden 27 yaşın ben yeterli olduğunu sanmıyorum.”

“Neden sadece 27 yaş? Bunun yapılma amacını tam olarak anlayamadım. Muhtemelen o yaştakiler evlenemediği için zaten herhangi bir şey olmayacak. İşe yaramayacak yani.”

18, 23 ya da 27 olması bir şey değiştirmeyecek. Faizsiz kredi verse bile verdiği parayı yeniden alacak devlet benim anladığım kadarıyla. Ben ablamdan biliyorum yeni evlenenlerde para olmuyor. Zamanı gelince nasıl ödeyecekler? Yani bir şey değişmeyecek.”

Öne Çıkanlar