Fitch, Türkiye'nin negatif görünümünü değiştirmedi

Fitch, Türkiye'nin negatif görünümünü değiştirmedi
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye'nin kredi notunu 'B' ve not görünümünü 'negatif' olarak teyit etti. Bu yıl ortalama enflasyon beklentisi yüzde 56,5 olarak tahmin edildi.

Artı Gerçek - Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye'nin kredi notunu ve görünümünü değiştirmedi. Fitch'ten yapılan açıklamada, Türkiye'nin kredi notu ile görünümünün teyit edildiği belirtildi.

Açıklamada, Türkiye'nin uzun vadeli yabancı para ihraççı temerrüt notunun 'B' ve not görünümünün 'negatif' olarak teyit edildiği aktarıldı.

ENFLASYON BEKLENTİSİ YÜZDE 56,5

Raporda ‘B’ notunun zayıf dış finansman, müdahaleci ve geleneksel olmayan politikalar nedeniyle artan ekonomik bozulmaları, siyasi ve jeopolitik riskleri yansıttığı belirtildi.

Kurum enflasyonun hükümetin büyümeyi desteklemesi nedeniyle bu sene ortalama yüzde 56,5 olacağını, büyümenin yüzde 2,5’e gerileyeceği, 2024’te yüzde 3 olacağı görüşünü paylaştı. Enflasyon beklentilerindeki yükseliş ve TL’de daha fazla değer kaybının enflasyon üzerinde yukarı yönlü risk oluşturduğuna dikkat çekildi.

Açıklamada ayrıca, 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin ekonomik faaliyet üzerindeki olumsuz etkisinin 14 Mayıs'taki cumhurbaşkanı seçimi öncesinde mali ve kredi teşvikiyle kısmen dengelenmesinin beklendiği belirtildi. (EKONOMİ SERVİSİ)

Öne Çıkanlar