Hepsiburada Kazak şirkete satılıyor

Hepsiburada Kazak şirkete satılıyor
Türkiye'nin online alışveriş platformu Hepsiburada, Kazakistan online alışveriş platformu Kaspi.kz'ye satılıyor. Kaspi.kz, Hepsiburada'nın yüzde 65.41'ini 1.17 milyar dolara almak üzere anlaştıklarını açıkladı.

Artı Gerçek - Hisseleri Kazakistan ve NASDAQ borsalarında işlem gören online alışveriş platormu Kaspi.kz, Doğan Ailesi'ne ile Hepsiburada'nın hisselerini satın almak üzere anlaştı.

Kaspi.kz'nin açıklamasında, D-Market Elektronik Hizmetler ve Ticaret A.Ş.'nin kurucusu ve hâkim hissedarı Hanzade Doğan ve Vuslat Doğan Sabancı, Begüm Doğan Faralyalı, Arzuhan Doğan Yalçındağ ve Işıl Doğan ile Hepsiburada'nın yüzde 65,4'ünü temsil eden A ve B grubu hisselerinin devri için 17 Ekim'de bağlayıcı bir sözleşme imzaladıkları belirtildi.

Hepsiburada 2000 yılında Hanzade Doğan tarafından kuruldu. Platformun sitesinde teknoloji, lojistik ve farklı perakende kategorilerinde geniş bir yelpazede ürün sunuluyor.

Pazaryerindeki 101 bin iş ortağı ile 12 milyon aktif müşteriye hizmet veren Hepsiburada, 2023 mali yılında yaklaşık 4 milyar ABD Doları tutarında toplam satış hacmi (Gross Merchandise Value – GMV) ile GMV'nin yüzde 1,8'i tutarında pozitif EBITDA (FAVÖK) oluşturdu.

Açıklamada, toplam hisse devri değeri yaklaşık 1 milyar 127 milyon ABD Doları olup, ödemenin 2 taksitte yapılması konusunda anlaşıldığı belirtildi.

Hisse devir sözleşmesi, mutat kapanış koşullarına ve Türkiye'deki idari izinlerin alınmasına tabi olduğu vurgulanan açıklamada; kapanışın 2025'in ilk çeyreğinde gerçekleşmesi beklendiği aktarıldı.

HANZADE DOĞAN'IN AÇIKLAMASI

Hepsiburada kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Doğan ise anlaşmaya ilişkin şu ifadeleri kullandı:

"Bugün, 24 yıl önce kurduğum Hepsiburada Grubu için önemli bir dönüm noktası. Türkiye'nin dijitalleşme yolculuğuna inovatif e-ticaret uygulamalarıyla öncülük eden Hepsiburada, Kazakistan'ın en büyük grubu Kaspi ile heyecan verici bir geleceğe adım atıyor.

Hepsiburada'nın yaklaşık 10 bin kişilik yetkin iş gücü, 101 bin iş ortağı ve 12 milyon aktif müşterisiyle oluşturduğu değerden büyük gurur duyuyorum. Tüm ekosistemimiz, Türkiye'nin en güçlü markalarından birini oluşturmak için yorulmadan çalıştı. 2021 yılında, Türkiye'nin NASDAQ'da işlem gören ilk ve tek şirketi olarak, ülkemizin bayrağını küresel teknoloji devleri arasında dalgalandırmanın onurunu yaşadık.

Hepsiburada için daha fazla katma değer sağlayacağı sürdürülebilir bir büyüme hayal ediyorum. Hepsiburada gibi NASDAQ'ta işlem gören ve müşterilerinin hayatlarını yenilikçi çözümlerle iyileştirmeyi hedefleyen Kaspi, Hepsiburada'nın tüm potansiyelini ortaya çıkarabilecek en uygun ortak olarak öne çıkmaktadır.

Küresel teknoloji dünyasında ilham verici bir başarı öyküsü olarak görülen Kaspi'nin Türkiye'ye olan güveni ve yatırım iştahı Hepsiburada'nın e-ticaret sektörümüzdeki konumunu şüphesiz güçlendirecektir. Hepsiburada'yı şekillendiren değerlere inanan tüm paydaşlarımıza gönülden şükranlarımı sunuyorum. Bu yeni döneme başlarken, Hepsiburada ve Kaspi'ye ortak yolculuklarında büyük başarılar dilerim."

Hepsiburada, 1 Temmuz 2021’de Nasdaq’ta işlem görmeye başladı.

Çatısı altında online alışverişin yanı sıra HepsiJet, HepsiLojistik, Hepsipay, HepsiAd, HepsiGlobal, Hepsiburada Market, Hepsiburada Seyahat gibi marka ve hizmetleri de bulunduruyor. (EKONOMİ SERVİSİ)

Öne Çıkanlar