İkinci el araç satışında galeriler için e-devlet zorunluluğu

İkinci el araç satışında galeriler için e-devlet zorunluluğu
İkinci el araç satışlarında, ekimden itibaren galeri üzerinden satış yapmak isteyenlere de e-devlet üzerinden bildirim zorunluluğu getirildi.

Artı Gerçek - Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın, gayrimenkul ve otomotiv ilanlarında yeni bir uygulamayı devreye alacakları yönündeki açıklamasının ayrıntıları netleşiyor. Buna göre, ekimden itibaren galeri veya yetkili satıcı üzerinden ikinci el araç satmak isteyenler e-devlet üzerinden bildirimde bulunacak.

İkinci el aracını 'konsinye' olarak galeriye veya yetkili satıcıya teslim edenlerin, ekim ayından itibaren e-devlet üzerinden "araçlarım" bölümüne girmesi ve satmak istediği aracını seçerek bildirimde bulunması gerekecek. Bunun ardından da, satıcının ilan sitelerinde kullandığı kod ile söz konusu satıcıya yetki verecek.

Yetkilendirilen satıcıların ilanları, ilk etapta online platformlarda doğrulanmış ilan olarak çıkacak. Aralık sonuna kadar hem doğrulanmış hem de normal ilanlar platformlarda olacak. Ocak 2025 itibarıyla ise online platformlarda sadece doğrulanmış ilanlar yer alacak. Bu tarihten itibaren yetkisiz araçlar için ilan verilemeyecek. Düzenlemenin, yaklaşık 80 bin ikinci el araç satış yetkilisini etkilemesi bekleniyor. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar