IMF’nin yeni başkanı için yaş sınırı değişiyor

IMF’nin yeni başkanı için yaş sınırı değişiyor
IMF'in yeni başkanı olması beklenen Dünya Bankası CEO'su Kristalina Georgieva için 'IMF Başkanı 65 yaşından küçük olmalıdır' kuralı kaldırılıyor.

IMF'in yeni başkanı olması beklenen Dünya Bankası CEO'su Bulgar Kristalina Georgieva için 'IMF başkanı 65 yaşından küçük olmalıdır' kuralı kaldırılıyor. IMF Başkanı olmak için 1951 yılında konulan 65 yaş sınırı artık olmayacak.

Financial Times’ta yer alan habere göre kural değişikliği 66 yaşındaki Dünya Bankası’nın Bulgar CEO’su Kristalina Georgieva’nın IMF Başkanı olmasını garantileyecek.

Georgieva’nın muhtemel rakipleri arasında bir dönem Yunanistan’ın borç görüşmelerini yürüten Hollandalı Jeroen Dijsselbloem ve Finlandiya Merkez Bankası Başkanı Olli Rehn bulunuyordu.

4 Eylül tarihinde yaş sınırının kaldırılması için oylama yapılacak. 4 Ekim tarihinde ise yeni IMF başkanı seçimi yapılacak.

İngiltere eski başbakan George Osborne’u kendi adayı olarak göstermeyi planlıyor.

13 Ağustos 1953 yılında Sofya'da doğan ve ekonomi eğitimi alan Kristalina Georgieva, 1993-2010 yılları arasında Dünya Bankası'nda çalıştı. Avrupa Parlamentosu'nda önemli görevler aldı. 2017 yılından bu yana Dünya Bankası'nda CEO'luk görevini yapıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar