"Kaos senaryosunu tedavüle sokmaya çalışıyorlar"

Başbakan Yıldırım, kredi derecelendirme kuruluşlarının kaos senaryosunu devreye sokmaya çalıştığını, gerekli tedbirleri aldıklarını söyledi.

"Kaos senaryosunu tedavüle sokmaya çalışıyorlar"

EKONOMİ - Başbakan Binali Yıldırım, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarının 2018 için Türkiye'de kaos senaryosunu devreye sokmaya çalıştığını belirterek, vatandaşın rahat olması gerektiğini, ihtiyaç duyulan tedbirleri aldıklarını vurguladı.

Yıldırım, AKP'nin TBMM'deki grup toplantısındaki konuşmasında, "Derecelendirme kuruluşları 2018 için kaos senaryosunu tedavüle sokmaya çalışıyorlar; iş alemi ve vatandaşımız rahat olsun, 2018 için de gerekli tedbirleri alıyoruz" ifadesini kullandı.

Yıldırım şöyle devam etti:

"İlk dokuz ayda Türkiye'ye yatırım için gelen yabancı sermaye miktarı 8 milyar doları buldu. Yılbaşından bu yana 13 milyar dolar finans piyasasına girdi. Derecelendirme kuruluşları ne söylerlerse söylesinler Türkiye ekonomisi güçlüdür. Büyümeye kalkınmaya, iş ve aş üretmeye devam edecektir."

Uluslararası derecelendirme kuruluşlarının Türkiye'nin büyüme oranını üç kez olumlu yönde revize etmek zorunda kaldığını da kaydeden Yıldırım, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Onların revize ettikleri büyüme oranı değil, aslında kendi itibarlarını kurtarma çabasıdır. 2018 için de kaos ve ekonomik kriz senaryosunu tedavüle sokmaya çalışıyorlar. İş alemi ve 80 milyon vatandaşımız rahat olsun. 2018 için de gerekli tedbirleri alıyoruz. Büyüme, iş üretme ve istihdama devam edeceğiz."

Yıldırım 2018 yılında enflasyonla mücadele, istihdam oluşturma, yatırım ve ihracatı artırmaya devam etmeyi amaçladıklarını da vurguladı.

binali yıldırım