Kripto piyasasında 400 milyon dolarlık şüpheli işlem paniği

Kripto piyasasında 400 milyon dolarlık şüpheli işlem paniği
Kripto para piyasasının en büyük şirketlerinden FTX'in iflas sürecini başlatmasının ardından Crypto.com platformunda 'yanlışlıkla' gerçekleştiği açıklanan 400 milyon dolarlık Ethereum transferi şüphe uyandırdı. Platformun jetonu yüzde 43 değer kaybetti.

Artı Gerçek - Kripto para piyasasında arka arkaya yaşanan gelişmeler deprem etkisi yarattı. Kripto varlık alım satım platformu FTX'in cuma günü iflas sürecini başlatması Bitcoin'in 15-16 bin dolar bandına kadar gerilemesine neden olurken, yüklü miktardaki çekim işlemi de endişeleri artırdı. Singapur merkezli crypto.com platformunda 'yanlışlıkla' gerçekleştiği açıklanan 400 milyon dolar değerindeki Ethereum çekim işlemi şüphe uyandırdı.

Platformun jetonu CRO bir haftada yaklaşık yüzde 43 değer kaybetti. Geçen hafta Bitcoin yüzde 22, FTX’in jetonu FTT ise yaklaşık yüzde 93 değer kaybetmişti. Bloomberght'de yer alan habere göre, platformun CEO’su Kris Marszalek, 400 milyon dolar değerindeki kripto para Ether’in 'yanlışlıkla' transfer edilmesinin ardından iade alındığını açıkladı. Ancak bu açıklamaya rağmen, platformdan çekim işlemlerinin artarak devam ettiği ifade ediliyor.

İlk 10 kripto varlık platformu arasında olan Crypto.com, 2021 yılında 700 milyon dolarlık bir anlaşma ile Los Angeles’daki Staples Center’ın adını Crypto.com Arena olarak değiştirmesiyle adını duyurmuştu.

Öne Çıkanlar