Mehmet Barlas, Ethem Sancak'a sitem etti: Diplomaside altın çağımızı yaşadığımız bir dönemde...

Mehmet Barlas, Ethem Sancak'a sitem etti: Diplomaside altın çağımızı yaşadığımız bir dönemde...
Mehmet Barlas, Ethem Sancak'ın istifasın değerlendirdiği yazsında, 'Ethem Sancak'ın istifası da söyledikleri de aslında çok büyük bir anlam ifade etmiyor' dedi.

+GERÇEK - Sabah Gazetesi yazarı Mehmet Barlas, bugünkü köşesinde, "Biz Amerika’nın desteği ile iktidara geldik" şeklindeki açıklamasının ardından AKP'den ihracı için işlem başlatılan, daha sonra istifa eden iş insanı Ethem Sancak hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Sancak'ın istifasının da söylediklerinin de çok büyük bir anlam ifade etmediğini kaydeden Barlas, "Cumhurbaşkanı Erdoğan bilindiği gibi uluslararası alanda kimliğini ve kişiliğini kanıtlamış biri. Diplomaside altın çağımızı yaşadığımız bir dönemde yaptığı bu çıkışla Ethem Sancak kendini isteyerek veya istemeden AK Parti kervanını terk eden malum kişiliklerle birlikte konumlandırmış oldu. Baktığınız zaman bu isimleri sırasıyla görürsünüz. Mesela, Abdullah Gül'ün istifası AK Parti'den ne götürdü veya gerçekten istifa etti mi? Ya da Ali Babacan yeni kurduğu partiyle kime ne katkıda bulunacak?" ifadelerini kullandı.

Ethem Sancak’ın "müthiş bir siyasi gaf yaptığını" yazan Barlas, şöyle devam etti:

"Maksadını aşan açıklamalar yapan Ethem Sancak, aslında gerçeğin tam tersini söylemiş. Ve sonuçta da kendini dışarıda buldu. Her şeye rağmen zaten "dışarıda" olan diğerleri gibi alt oyma ve kuyu kazma faaliyetlerinde bulunacağını da zannetmiyorum."

Öne Çıkanlar