Morgan Stanley'e göre Merkez Bankası faizi 500 baz puan daha artıracak

Morgan Stanley'e göre Merkez Bankası faizi 500 baz puan daha artıracak
ABD merkezli yatırım bankası Morgan Stanley ekonomistleri, Merkez Bankası'nın perşembe günü politika faizini yüzde 35'e çıkartacağı öngörüsünde bulundu. Ekonomistler, ağustostan bu yana faiz artışlarının etkisinin piyasa yansımadığını da belirtti.

Artı Gerçek - Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, perşembe günkü toplantısında yeni faiz kararını açıklayacak. Morgan Stanley ekonomistleri Hande Küçük ve Alina Slyusarchuk yayımladıkları notta, Merkez Bankası’nın enflasyondaki yukarı yönlü riskler nedeniyle 26 Ekim'deki toplantısında 500 baz puanlık bir faiz artışı yapmasını beklediklerini belirtti.

Notta, manşet enflasyonun yıl sonuna kadar yüzde 67,1'e yükseleceği ve Mayıs 2024'te yüzde 73,4 ile zirveye ulaşacağı öngörüsünde bulunuldu.

Morgan Stanley ekonomistleri, Merkez Bankası'nı sıkılaşma adımlarına ilişkin söz konusu notta şu ifadeleri kullandı: “TCMB, enflasyon beklentilerini yönlendirmek ve dolarsızlaştırmayı desteklemek amacıyla faiz oranlarında ve makro ihtiyati araçlarda daha fazla sıkılaştırma adımları atması yönündeki sinyalini muhtemelen tekrarlayacak. Son veriler yurt içi talepte bazı ılımlılaşma işaretleri gösteriyor ancak Ağustos PPK'sinden bu yana yapılan faiz artışlarının etkisi henüz görülmedi.”

Öne Çıkanlar