Rusya'dan Türkiye'ye kötü haber: Hükümet karar vermeden uçuşlar iptal edildi

Rusya'dan Türkiye'ye kötü haber: Hükümet karar vermeden uçuşlar iptal edildi
Rus havayolu şirketi Aeroflot, izin verilen haftada iki İstanbul seferi dışında haziran ayı için Türkiye'ye uçuşları iptal etti. Hükümet ise bir değerlendirme yapılacağını açıklamıştı.

Rus havayolu şirketi Aeroflot, izin verilen haftada iki İstanbul seferi dışında haziran ayı için Türkiye'ye tüm uçuşları iptal ettiğini ve satışları durdurduğunu, fakat programı gözden geçirmeye hazır olduğunu, bunun için Coronavirus ile Mücadele Merkezi'nin kararını beklediğini duyurdu.

Aeroflot Sözcüsü Mihail Demin, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Seyahat planlaması her zaman haftalar hatta bazen aylar öncesinden yapılan planlamalardır. Türkiye'ye satışları durdurduk ve haziran ayındaki tüm seferleri iptal ettik. Coronavirus ile Mücadele Merkezi'nin izin verdiği haftada iki İstanbul seferi istisna, ki olası iptallerle ilgili yolculara rahatsızlık çıkarmamak için" ifadelerini kullandı.

Demin, "Diğer çözümler bulunur bulunmaz programı gözden geçirmeye, gerekirse sefer sayısını artırmaya ve satışlara açmaya hazırız. Diğer taşımacılar olduğu gibi hükümet merkezinin kararını bekliyoruz" dedi.

Başka kararlar verilmesi halinde, şirketin uçuş programını revize etmeye hazır olduğunu dile getiren şirketin sözcüsü, diğer havayolları şirketlerinde olduğu gibi Rus hükümetinin atacağı adımları beklediklerini dile getirdi.

Rusya ile Türkiye arasındaki normal ve charter uçuşları, 15 Nisan - 1 Haziran arasında sınırlandırılmıştı.

TÜRKİYE'DEN HEYET RUSYA'YA GİTMİŞTİ

Rusya'nın Türkiye'ye olan uçuşları sınırlandırması ile ilgili olarak dün bir heyet Ankara'dan Moskova'ya gitmişti.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ile geldiği Rusya’nın başkenti Moskova’da muhataplarıyla yaptığı görüşme sonrasında Vnukovo Havalimanı'nda açıklamalarda bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, kısıtlanan hava trafiğiyle ilgili olarak, "Raporların değerlendirilmesi sonucunda bize en kısa süre içerisinde döneceklerini söylediler. Raporların değerlendirilmesinin ardından Türkiye’de yerinde gözlemlemeyle ilgili bize hemen bir ziyaret tarihi verecekler. Çok kısa bir sürede netleşecektir" açıklamasını yapmıştı.

Başbakan Yardımcısı Tatyana Golikova'nın basın bürosu yaptığı açıklamada, Türkiye'den gelen Turizm Bakanı Mehmet Ersoy ile yapılan görüşmelerden sonra durumu değerlendirmek için Türkiye'ye bir Rus heyeti gönderilmesine karar verildiğini söylemişti. Açıklamada, "Hava trafiğinin yeniden başlatılmasına ilişkin durumu ve olasılıkları değerlendirmek için taraflar, Rospotrebnadzor ile Türkiye'nin sorumlu kurumları arasında istişarelerde bulunmanın yanı sıra, yetkili yürütme makamlarının temsilcilerinin de dahil olacağı bir Rus heyetinin Türkiye'yi ziyaret etmesini kabul etti" denildi.

Başbakan Yardımcısı'na göre, Türkiye ve Rusya'daki salgının seviyesi dikkate alınarak, sağlık ve epidemiyolojik durumu değerlendirmek için operasyonel karargah tarafından onaylanan kriterler temelinde uçuşlara ve turizme yeniden başlama konusu kararlaştırılacak.

Kültür ve Turizm Bakanı ile görüşen Rostourism Başkanı Zarina Doguzova, heyete kurumun temsilcilerinin de dahil edileceğini söyledi. Doguzova, "Ülkedeki epidemiyolojik durum da dahil olmak üzere Türk tarafıyla yakın temasları sürdürmek konusunda anlaştık. Rostourism, Türk tatil beldelerinin Rus turistleri almaya hazır olup olmadığını değerlendirmek için Rus delegasyonunun bir parçası olarak temsilcilerini göndermeye hazır. Ziyaretin olumlu sonuçlanması durumunda, karşılıklı turist akışlarının güvenli ve rahat bir şekilde eski haline getirilmesi için derhal ortak adımlar atacağız "dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar