Selim Yaşar özür diledi, İzmirlinin öfkesi dinmedi

Yaşar Holding’in patronu Selim Yaşar'ın, Karşıyaka'dan çok hayır oyu çıktığı için kulüpten sponsorluğu çekeceğine dair mesajı İzmir'de öfkeye sebep oldu.

Selim Yaşar özür diledi, İzmirlinin öfkesi dinmedi

EKONOMİ - Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Selim Yaşar'ın, Karşıyaka'dan çok hayır oyu çıkması sebebiyle kulüpten sponsorluğu çekme yönündeki mesajı İzmir'de büyük öfkeye sebep oldu. Vatandaşların yoğun tepkisi üzerine Yaşar geri adım atmak zorunda kaldı.

Uzun yıllardır Karşıyaka Spor Kulübü’nün sponsorluğunu yapan Yaşar Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Selim Yaşar, Facebook’taki kişisel sayfasında yazdıklarıyla büyük bir tartışmanın fitilini ateşledi. Referandumda Karşıyakalılar’ın yüzde 83’ünün tercihini ‘Hayır’ oyu olarak kullanmasına ilişkin, Selim Yaşar Ankara ile ters düşmemek için sponsorluğu yeniden gözden geçirmek gerekli; açıklamasını yaptı. Kısa sürede Karşıyakalı yurttaşların büyük tepkisi ile karşılaşan Yaşar, bir süre polemik yaşadıktan sonra paylaşımlarını sildi.

Daha sonra Selim Yaşar’ın sayfasında özür mesajı yayınlamasına rağmen vatandaşların tepkisi dinmedi. Karşıyakalılar’ın, Yaşar Holding ürünlerini boykot etme çağrısına ezeli rakipleri Göztepe taraftarı ile yurdun birçok yerinde yaşayan vatandaşlar da destek verdi. Tartışma Twitter’da Trend Topic (TT) oldu. Holding ve Yaşar Ailesi tepkiler üzerine yazılı bir açıklama yaparak Selim Yaşar’ın yazdıklarının şahsi görüşleri olduğunu duyurdu.

KARŞIYAKA "HAYIR" DEYİNCE SPONSORLUKLA TEHDİT

Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Selim Yaşar, Facebook’taki kişisel sayfasında, Karşıyakalılar’ı kızdıran bir tartışma başlattı. Yaşar önceki gün, referandum sonucu hakkında, Evet, doğru karar veren Türk halkına şükranlar’ mesajını paylaştı. Bu ifadelerinin yanına gülücük ve kalp şeklinde emoji yerleştiren Selim Yaşar, "En yüksek Hayır Karşıyaka’dan YH (Yaşar Holding) düşünüyorum ve Ankara ile ters düşmemek için sponsorluğu yeniden gözden geçirmek gerekli" diye yazdı.

TEPKİ VE BOYKOT ÜZERİNE ÖZÜR DİLEDİ

Selim Yaşar, Karşıyaka Spor Kulübü’nü kastederek, "1999 yılında borçlarını kapattım ve temiz devrettik ama 15 yılda 45 milyon TL borç yapıldı ve kulübe siyaset bulaştı. Galatasaray, Trabzon gibi kulüpler borçlarını sildiriyor Ankara’ya kolaysa bu kafayla sildir sildirebilirsen. Neymiş tek adam yahu kim tek değilmiş; ifadelerini yazdı. Selim Yaşar, uzun süre girdiği polemiklerin ardından, Karşıyakalılar’ın artan tepkisi ve holding ürünlerini boykot etme kararı alması üzerine paylaşımlarının tümünü sildi. Selim Yaşar bugün de Facebook sayfasına "Karşıyakalı Spor Camiasından Özür Dilerim ben kimseyi kırmak istemem ve herkesin kararına saygılıyım" ifadelerini yazdı.

AİLE VE HOLDİNG YAZILI AÇIKLAMA YAPTI

Selim Yaşar’a kardeşleri Feyhan (Yaşar) Kalpaklıoğlu ile İdil (Yaşar) Yiğitbaşı’nın da tepkili olduğu öğrenildi. Halkın tepkisinin artması üzerine dün gece Yaşar Holding'ten açıklama yapıldı. Yaşar Holding'in konuyla ilgili açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

"Yaşar Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Selim Yaşar'ın 16 Nisan 2017 Pazar günü gerçekleşen referandum sonrası, kişisel sosyal medya hesabından yapmış olduğu paylaşım üzerine açıklama yapma gereği duyulmuştur. Yaşar Topluluğu, 71 yıldır kurumsal değerleri ışığında, etik duruşundan taviz vermeden, her kurum, kuruluş ve bireye eşit mesafede durarak şirketleri ve markaları ile üretmeye, istihdam sağlamaya ve ülkemizin ekonomisine katkı sağlamaya devam etmektedir. Demokrasinin önemi ve gereğine inanan Yaşar Topluluğu olarak, Sayın Selim Yaşar'ın görüşlerinin şahsi görüşleri olduğunu, söz konusu görüşlerin Yaşar Topluluğu ve Yaşar Ailesi'ni temsilen verilmediğini, topluluğumuzun tüm siyasi görüşlere ve partilere eşit mesafede durduğunu hatırlatmak isteriz. Ülkemizin gelişmesi ve geleceği için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Kamuoyuna saygılarımızla duyururuz."

KARŞIYAKALILAR’IN ÖFKESİ DİNMEDİ

Ancak gerek holdingin açıklaması, gerekse geri adım atan Selim Yaşar’ın özür mesajı tepkileri dindirmedi. Karşıyakalılar tepkisini sürdürürken, ezeli rakipleri Göztepe taraftarından da boykot çağrısına destek geldi. Tartışma İzmir sınırlarını aşarak tüm yurda yayıldı.

Sponsorluk Karşıyaka