Silahlı korumalarla 'şantiye basma' olayında yeni gelişme: Eczacıbaşı'na tazminat davası

Silahlı korumalarla 'şantiye basma' olayında yeni gelişme: Eczacıbaşı'na tazminat davası
Bodrum'da komşu araziye silahlı korumalarıyla baskın yapan Bülent Eczacıbaşı'na arazinin sahibi Çağdaş Holding, uğradığı manevi zarar sebebiyle 3 kuruşluk tazminat davası açtı.

Bodrum Cennetköy’deki komşu arazisinde gerçekleştirilen inşaat alanına silahlı adamlarıyla baskın yapması nedeniyle hakkında soruşturma açılan Bülent Eczacıbaşı’na bir darbe daha geldi. Arazinin sahibi Çağdaş Holding, inşaatlarının tüm izin ve ruhsatlarının tam olmasına rağmen, ‘çamur at izi kalsın’ mantığıyla inşaatın kaçak olduğu yönünde sosyal medyadan açıklama yapan Bülent Eczacıbaşı’na 3 kuruşluk tazminat davası açtı.

Sabah gazetesinde yer alan habere göre, Çağdaş Holding'in, İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi'ne gönderdiği dava dilekçesinde, inşaatın tüm izin ve ruhsatlarının tam olmasına rağmen Eczacıbaşı çifti ve silahlı korumalarının izinsiz bir şekilde 'özel mülk' statüsünde bulunan araziye girdikleri anlatıldı.

Dilekçede silahlı korumaların, arazide taşkınlık çıkardıkları, küfür ettikleri, inşaatta çalışan işçilerin cep telefonlarına el koymaya çalışıldığı vurgulandı.

Olayın duyulmasının ardından Bülent Eczacıbaşı'nın sosyal medya hesabından kendisini haklı çıkarabilmek için tüm izin ve ruhsatları tam olan inşaatın ruhsatsız olduğunu iddia ederek, eleştiri oklarını kendi üzerinden atmaya çalıştığı belirtildi. Eczacıbaşının 'Çamur at izi kalsın' mantığıyla hareket ederek, hukuk ve ahlak dışı açıklamalarının Çağdaş Holding'in piyasadaki olumlu algısına zarar verdiğine dikkat çekildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar