Sitem eden çeltik üreticisine Tarım Bakanı Yumaklı'nın yanıtı: Çok pazarlık yapıyorsun

Sitem eden çeltik üreticisine Tarım Bakanı Yumaklı'nın yanıtı: Çok pazarlık yapıyorsun
İpsala'da çeltik festivaline katılan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'ya bir üretici, "Çoluk çocuk 150 gün boyunca çamur içinde mücadele ediyoruz. Açıklanan fiyatlar çok düşük. 30 TL'yi 35 TL yapın" dedi. Bakan ise, "Çok pazarlık yapıyorsun" dedi.

EDİRNE - Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) açıkladığı çeltik alım fiyatı üreticiyi memnun etmedi. İlaç, gübre, mazot, sulama maliyetlerinde yüzde yüzü aşan artışa rağmen çeltik alım fiyatı yüzde 30 artırıldı.

Kilogram başına Osmancık grubunun için 25 TL, cammeo grubu için 30 TL, baldo grubu için 31 TL fiyat verildi. Dekar başına maliyeti 25 ila 30 TL arasında değişen üretici, piyasada hali hazırda 33-34 TL'ye alıcı bulan çeltik için TMO'nun açıkladığı fiyatlar karşısında hayal kırıklığı yaşadı.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, bugün çeltik ihtiyacının yüzde 40'ını karşılayan Edirne'nin İpsala ilçesinde AKP'li belediye tarafından düzenlenen çeltik festivaline katıldı.

Bakan Yumaklı biçerdöverden indiği sırada yanına yaklaşan bir çeltik üreticisi, "Biz çoluk çocuk 150 gün boyunca çamur içinde mücadele ediyoruz. Bu açıklanan fiyatlar çok düşük. Siz fiyatı açıkladığınız gibi tüccar fiyatı düşürdü. Bunun revize edilmesi lazım. 30 TL'yi 35 TL yapın" diye sitem etti. Bakan Yumaklı ise "Çok pazarlık yapıyorsun" yanıtını verdi. (Artı Gerçek)

Öne Çıkanlar