Tepkiler arttı, çalışan emekliye de ikramiye gündemde

Tepkiler arttı, çalışan emekliye de ikramiye gündemde
Çalışmak zorunda oldukları için 5 bin lira ikramiyeden yararlanamayan emeklilerin tepkileri hükümetin dikkatini çekti. Yerel seçimleri de dikkat alan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ikramiyenin tüm emeklileri kapsaması için talimat verdiği öne sürüldü.

Artı Gerçek - Seçim öncesi vaatleri arasında yer alan emeklilere seyyanen zam, seçim sonrası yerine getirilmedi. Sadece çalışmayan emeklilere 5 bin TL ikramiye verildi. Ancak yıllar önce çiftçi destek programında gözüktükleri için emekli çiftçiler de ikramiye dışı tutuldu. Tepkilerin artması üzerine, yerel seçimi de dikkate alan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın ikramiyenin tüm emeklileri kapsaması için talimat verdiği öne sürüldü.

Türkiye gazetesinden Yücel Kayaoğlu'nun haberine göre, parti kurmayları, Erdoğan'a "Emekliler için güzel bir uygulama yaptık; ancak bu istisnalar sebebiyle olumlu yanı değil, olumsuzlukları tartışılıyor. Bir düzenleme yapıp çalışan emekliler dâhil bütün emeklilere verelim" önerisini götürdü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın öneriye sıcak baktığı, bütün emeklilere 5 bin lira verilmesi yönünde hazırlık yapılmasını istediği ileri sürüldü.

Eğer çalışan emekliye de ikramiye karara bağlanırsa kanuni bir düzenlemeye gidilecek.

Öne Çıkanlar