Otomobil firmalarına 35 milyon lira ceza

Otomobil firmalarına 35 milyon lira ceza
Otomobilde 6 ay, 6 bin kilometre düzenlemesi kapsamında bayi ve galerilere uygulanan ceza 35 milyon lirayı aştı. Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada denetimlerin devam edeceği bildirildi.

Artı Gerçek - Ticaret Bakanlığı geçen yıl eylül ayında otomobil satışına getirilen 6 ay ve 6 bin kilometre şartına ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada, denetimler sonucunda geçen günlerde 36 işletmeye toplam 15 milyon 905 bin 127 TL idari para cezası uygulandığı hatırlatıldı. Aynı düzenleme çerçevesinde 1-8 Mart tarihleri arasında da denetimler yapıldı. Denetimler sonucu 47 işletme hakkında 19 milyon 205 bin 400 Türk Lirası idari para cezası uygulandı. Böylelikle bakanlık tarafından otomobil yetkili bayileri ile oto galerilerine uygulanan toplam ceza 35 milyon 110 bin 527 liraya ulaştı.

Yapılan açıklamada, rekabeti bozucu faaliyetleri engelleyerek piyasanın düzgün işlemesini sağlamak ve tüketicinin ikinci el taşıta ulaşımını kolaylaştırmak adına denetimlerin süreceği bildirildi.

6 AY 6 BİN KİLOMETRE ŞARTI NEDİR?

Ticaret Bakanlığı, ikinci el otomobilde fahiş fiyatlandırmayı önlemek için araç ticareti yapanların, otomobil satabilmek için alımdan sonra 6 ay süre beklemek, 6 bin kilometre de yol yapmak zorunda olacakları bir düzenleme yaptı. Bakanlık tarafından düzenleme ile ilgili şu açıklama yapılmıştı:

"İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmelikte 16 Ağustos 2022 tarihinde yapılan düzenlemeye göre ticari faaliyet kapsamında otomobil ve arazi taşıtlarının pazarlanması veya satışı ancak bu taşıtların ilk tescil tarihinden itibaren 6 ay ve 6 bin kilometre geçmiş olması koşuluyla yapılabilecek." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar