TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun ortak olduğu şirkete soruşturma

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun ortak olduğu şirkete soruşturma
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun ortağı olduğu Nuh'un Ankara Makarnası ile İs-Ra Gıda hakkında Rekabet Kurumu tarafından soruşturma açıldı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ortağı olduğu Nuh'un Ankara Makarnası ve distribütörlerinin, alıcıların yeniden satış fiyatını belirlemeye yönelik eylemleriyle rekabeti ihlal ettikleri iddiası üzerine yürütülen önaraştırma Rekabet Kurulu'nca karara bağlandı.

Rekabet Kurumu’ndan yapılan açıklamada, Nuh’un Ankara Makarnası ve İs-Ra Gıda hakkında soruşturma açılmasına karar verildiği belirtildi.

Yapılan açıklamada, "Önaraştırmada elde edilen bilgi, belge ve yapılan tespitleri 07 Temmuz 2022 tarihli toplantısında müzakere eden Rekabet Kurulu, bulguları ciddi ve yeterli bularak; 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'un 4'üncü maddesini ihlal edip etmediklerinin tespitine yönelik olarak Nuh’un Ankara Makarnası ile İs-Ra Gıda ve İhtiyaç Maddeleri hakkında soruşturma açılmasına karar verdi" denildi.

İlgili kanun maddesi, rekabeti engelleme, bozma ya da kısıtlama amacını taşıyan veya bu etkiyi doğuran eylemleri yasaklıyor.

Öne Çıkanlar