Ünlü ekonomist Hanke, ocak enflasyonunu bir daha hesapladı: Yüzde 100,51

Ünlü ekonomist Hanke, ocak enflasyonunu bir daha hesapladı: Yüzde 100,51
Türkiye'nin enflasyonuna dair yaptığı hesaplamalarla bilinen Hanke, dün ocak enflasyonunu iki kez hesapladı, 'Sahte resmi enflasyonun iki katı üzerinde, yüzde 100,51 olarak hesapladım' dedi.

+GERÇEK - Türkiye ekonomisini yakından takip etmesi ile bilinen ve enflasyon hesaplamalarıyla dikkat çeken dünyaca ünlü ekonomist John Hopkins Üniversitesi Ekonomi Profesörü Steve Hanke, dün TÜİK'in enflasyonu yüzde 48,69 olarak açıklamasının ardından bir mesaj paylaşmıştı.

Hanke, mesajında, "Cumhurbaşkanı Erdoğan TÜİK Başkanı'ndan memnun olmadığı için kendisini görevden aldı. Ancak, TÜİK'in enflasyon oranı düzmece bir siyasi uydurma. Yeni TÜİK Başkanı döneminde de bunun böyle olacağına bahse girebilirsiniz. Bugün Türkiye'nin enflasyonunu yıllık olarak yüzde 99 oranında hesaplıyorum" demişti.

Hanke, daha sonra bir hesaplama daha paylaşarak, şu ifadeleri kullandı:

"Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın TÜİK kuklaları Türkiye'nin Ocak 2022 resmi enflasyonunu yüzde 48,69 olarak açıkladı. Bu veri, siyasi bir uydurmadır. Yüksek frekanslı veri ve PPP (purchasing power parity - satım alma gücü paritesi)  ilkelerini kullanarak, bugün Türkiye'nin sahte yıllık resmi enflasyon oranının iki katı üzerinde, yüzde 100,51 olarak hesaplıyorum."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar