Urfa sofrasında kebap şovu: Nebati'den sonra Erdoğan'dan da 'hayat pahalılığı' itirafı

Urfa sofrasında kebap şovu: Nebati'den sonra Erdoğan'dan da 'hayat pahalılığı' itirafı
Nebati ve Erdoğan'dan hayat pahalılığıyla ilgili açıklamalar geldi. Et ve Süt Kurumu'nun ete yüzde 48 zam haberi sonrası Nebati'ye Urfa'da sunulan kebaplı ziyafet sofrası tartışma yarattı.

+GERÇEK - Bakanlık koltuğuna oturduğundan beri yaptığı açıklamalarla dikkat çeken ve Türk Lirası'nın en zayıf durumda olduğunu söyleyen Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin ardından bir itiraf da Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan geldi. Erdoğan, eski milletvekili ve il başkanları toplantısında hayat pahalılığı itirafında bulundu. Cumhurbaşkanlığı forsu altındaki parti toplantısı tepki çekti.

Nebati’den sonra "vefa toplantısında" hayat pahalılığını itiraf eden Erdoğan, şöyle konuştu:

"Vatandaşımızın en önemli sıkıntı ve şikayetinin hayat pahalılığı olduğunu biliyoruz. Hayat pahalılığının önüne geçmek, vatandaşımızı enflasyona ezdirmemek boynumuzun borcudur. Her şeyden önce Türkiye insanlarının can ve mal güvenliği konusunda en küçük bir tereddüt yaşanmadığı ülkedir. Yatırım, istihdam, üretim, ihracat için çalışan insanların devletinden her türlü desteği aldığı bir yerdir. İnsanların iş, ekmek, kirasını ödeyecek para ve geçim meselesini her şeyi önünde tutan bir ülkedir Türkiye. İnsanların düne kadar az da olsa alabiliyorsa da istekleri her şeye erişimi olduğu bir ülkede yaşıyoruz. Biz insanımızın gelirini korumak için ekonomi politikamızı sürdüreceğiz. Sosyal destek programımızın etkinliğini arttıracağız. Hiçbir vatandaşımızın sahipsiz, aç açıkta kalmadığı bir sistemle hedefimize doğru yürümeyi sürdüreceğiz."

YURTTAŞIN YİYEMEDİĞİ KEBAPLAR NEBATİ'NİN SOFRASINDA

Öte yandan, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, memleketi Şanlıurfa’da temaslarda bulundu. Önce Cumhuriyet Meydanı’nda halk hitap eden Nebati, hemşehrileri tarafından ağa konağında ağırlandı.

Sözcü gazetesinde yer alan habere göre, Bakan Nebati’nin sofrasında, kuzu etinden kavurma, içli köfte, çiğ köfte, Mardin usulü içli köfte ırok, etli bulgur pilavı, pide, ayran ve zerde yer aldı. Bir iddiaya göre hemşehrileri ziyafet için tanesi 2 bin liradan 6-7 kuzu kesti.

Nebati'nin kebap sofrasının görüntüleri konuşulurken, Et ve Süt Kurumu mağaza satış fiyatlarında zam yaptı.

Kurumun sitesinde yer alan yeni listeye göre sığır kıymanın kilosu yüzde 48,2 zamla 56 liradan 83 liraya yükseldi. Kırmızı et ürünlerinin tamamında yüzde 47-48 civarında bir artış yaşandı. 1 kilogram kuşbaşının fiyatı da 62,50 liradan 92 liraya yükseldi. Pastırma ve kavurma ürünlerinde de benzer artışlar yaşandı. 

Yer sofrası ziyafetinin fotoğraflarını paylaşan Urfa kökenli CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal’a göre, Bakan Nebati baba ocağı Viranşehir’e adım atar atmaz "Hani kavurma nerede" diye tutturdu, bu isteğini yaşlı bir kadın hemşehrisine de söyledi. Bunun üzerine hemşehrileri Bakan Nebati’ye özel kavurma sofrası hazırladı.

URFALI MAHMUT TANAL GÖRÜNTÜLERE İSYAN ETTİ

AKP’nin Urfa milletvekilleri için kullandığı, "Kavurmacı vekiller" tabirine göndermede bulunan Tanal, şunları kaydetti:

"Maalesef kavurma sofrasına oturan Şanlıurfa’nın sorunlarıyla ilgilenmiyor. Sayın Nebati, AKP’nin Şanlıurfalı bir üyesi olarak geleneği bozmayıp oturduğunuz kavurma sofrası sizi yanıltmasın! Allah herkese böyle sofra nasip etsin. Bu seçimde gidicisiniz. Şanlıurfa’yı Millet İttifakı olarak ayağa kaldıracağız. Nebati, Şanlıurfa’nın elektrik, tarım, sağlık, eğitim, işsizlik, altyapı sorunlarına ilişkin olarak, ‘Yapacağız’, ‘Başlatacağız’ diyerek bol bol vaatte bulunmuş.

Sormazlar mı 20 yılda yapamadığınızı bundan sonra nasıl yapacaksınız? Şanlıurfalıları kandırmayı bırakın artık. Viranşehir’in elektrik, sağlık, işsizlik, eğitim, gecekondu, altyapı, Suriyeliler, mevsimlik işçi, uyuşturucu, hırsızlık, gençlik, canlı hayvan pazarı ve mezbahane, çevre yolu, yeni sanayi kavşağı gibi çok sayıda sorunu var. Say say bitmez. 20 yıldır Viranşehir’in bu sorunlarından hangisini çözdünüz?"

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar