Urfa’da bir esnaf kebap fiyatlarını euroya endeksledi: 'Her gün 5 TL zam yapmaktan yorulduk'
Urfa’da maliyetlerdeki artışa yetişmekte zorlandığını söyleyen bir kebapçı, fiyatları euroya endeksledi. Artı Gerçek’e konuşan kebapçı Mehmet Almas, artık zam yapmaktan yorulduğu için fiyatları bu şekilde sabitleme kararı aldığını söyledi.
Ali GÜZEL
URFA - Ciğer kebabıyla ünlü şehirlerden Urfa’da 25 yıldır kebapçılık yapan Mehmet Almas, fiyat artışlarına yetişmekte zorlanınca kendince bir çözüm buldu. Almas, dükkanında sattığı ürünlerin fiyatını euroya endeksledi.
Haliliye ilçesine bağlı Atatürk Mahallesi'ndeki kebapçı dükkanında ciğer ve kebap satan Almas, ciğer dürümü 2 euroya diğer kebap çeşitlerini ise 1 euroya sabitledi.
25 yıldır kebapçılık sektöründe çalıştığını ve son 10 yıldır da kendi işyerini açtığını söyleyen 43 yaşındaki Mehmet Almas, "Hayat şartları zor ama biz fiyatlarımızı müşterileri çok zorlamayacak şekilde belirledik” dedi.
'MÜŞTERİLER GÜZEL KARŞILIYOR'
"Fiyat artışları saatlik oluyor ve kimse buna ayak uyduramıyor" diyen Almaş, şunları söyledi:
"Artık her gün 5 TL zam yapmaktan yorulduk. Biz de hem sabit bir fiyat olması hem de dikkat çekmek için fiyatları sabitleme kararı aldık. Biraz da mizahi amaçlı fiyatları euroda sabitledik. Müşteriler bunu güzel karşılıyor. Bazen espri amaçlı '5 Euro versek üstünü veriyor musunuz?' diyorlar. Tabii hesabı euro olarak almıyoruz ama 1 Euro ve 2 Euro olarak fiyatlarımız sabit."
'50 TL YAZSA BELKİ İNSANLARA YÜKSEK GELEBİLİR'
Lokantanın daimi müşterilerinden Sinan Karakeçili ise "İnsanlar zaten sürekli euro ve doların kur farkını takip ediyor. Eğer bir dürüme 30 TL olduğunu yazsa insanlar ‘Acaba bu kötü bir şey mi, iyi bir şey kullanmıyor mu?’ diyecek. Ya da ürün kalitesizliğinden bahsedecekler. Veya bir dürüm 50 TL yazılsa belki insanlara yüksek gelebilir ama güzel bir reklam çalışması olmuş" dedi.
Almas’ın fiyatları euro olarak yazdığı ve dükkanın camına astığı reklam afişi yoldan geçen herkesin dikkatini çekiyor. (ARTI GERÇEK)