Yapı Kredi Bankası'nın satış görüşmeleriyle borsa rekor seviyeyi gördü

Yapı Kredi Bankası'nın satış görüşmeleriyle borsa rekor seviyeyi gördü
Koç Holding'in Yapı Kredi Bankası'nın BAE merkezli First Abu Dhabi Bank'a satışı için görüşmeler yapıldığını doğrulmasıyla hem bankanın hisseleri hem de borsa rekor seviyeye ulaştı. BIST 100 endeksi, 11 bin puanla rekor seviyeyi gördü.

Artı Gerçek - Borsa İstanbul'da Yapı ve Kredi Bankası'nın hisseleri önceki kapanışa göre yaklaşık yüzde 10 artışla 37,96 liraya yükseldi. Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, 11.002 puanla rekor seviyeyi gördü.

BIST 100 endeksindeki yükseliş, bankacılık hisseleri öncülüğünde yüzde 1,6'nın üzerine çıktı. Bankacılık endeksi de yüzde 5'in üzerinde değer kazandı.

Koç Holding hisseleri de yüzde 7'ye yakın artış gösterdi.

Öte yandan Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk primi (CDS), 264,3 baz puanla Şubat 2020'den bu yana en düşük seviyeye geriledi.

Borsadaki bu hareketlilikte ise Koç Holding'e ait Yapı Kredi Bankası'nın Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) merkezli First Abu Dhabi Bank'a satışı için görüşmeler yapıldığı haberi etkili oldu. Görüşmelerin ileri aşamaya geldiği belirtilirken, Koç Holding tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan bildirimde de görüşme yapıldığı doğrulandı. (EKONOMİ SERVİSİ)

Öne Çıkanlar