'Yemek kartları markette kullanılabilecek, değişen bir şey yok'

'Yemek kartları markette kullanılabilecek, değişen bir şey yok'
SGK'nin yemek istisnasıyla ilgili genelgesi, 'yemek kartları artık market harcamasında kullanılamayacak' yorumlarına neden olunca Yemek Kartları Derneği Başkanı Piyade'den açıklama geldi: "Değişen bir şey yok."

Artı Gerçek - Yemek Kartları Derneği Başkanı Öner Piyade, genelgede yapılan değişiklik nedeniyle yemek kartlarının marketlerde kullanılamayacağı iddialarına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Piyade, yemek ücretine ilişkin yeni mevzuatın, yürürlükteki mevzuattan farklı bir düzenleme getirmediğini ifade etti.

"Yemek kartlarında değişen bir şey yok" diyen Piyade, şu bilgilendirmeyi yaptı: "Yemek kartlarının restoran ve marketlerde yemek ve tüketime hazır gıda dışında kullanılmasının vergi istisnasına konu olmaması hususu, 2008 yılında yayınlanan ve halen yürürlükte olan 382 sıra No’lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği'nde düzenlenmiştir. Bu kapsamda 1 Aralık 2022 itibarıyla çalışanlara verilen yemek ücreti konusundaki yeni mevzuat, yürürlükteki mevzuattan farklı bir düzenleme getirmemektedir."

Vergi uzmanı Ozan Bingöl de söz konusu genelgeyi incelediğini belirterek, "SGK’nın yemek istisnası ile ilgili genelgesinde uygulamada değişen bir şey görmedim. 2008 tarihli 382 sıra No’lu VUK Genel Tebliği ile yeni mevzuat arasında da bir fark yok. Dolayısıyla, yemek kartları ile de marketlerden tüketime hazır gıda alınabileceğini değerlendiriyorum" dedi. (EKONOMİ SERVİSİ)

Öne Çıkanlar