Yılmaz: İlk konut alımında destek verilecek, Merkez Bankası ile BDDK çalışma yapıyor

Yılmaz: İlk konut alımında destek verilecek, Merkez Bankası ile BDDK çalışma yapıyor
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, ilk konut edinimini destekleyecek mekanizmalar geliştirileceğini söyledi. Yılmaz, bu konuda Merkez Bankası'nın BDDK ile birlikte çalışmaları olduğunu açıkladı.

Artı Gerçek - Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Orta Vadeli Program (OVP) hazırlıkları kapsamında İstanbul Finans Merkezi'nde (İFM) finans dünyasının temsilcileriyle bir araya geldi. Toplantının ardından açıklama yapan Yılmaz, finans dünyası temsilcileriyle buluştukları toplantıda birinci konut edinimini özellikle daha güçlü bir şekilde teşvik edecek mekanizmalar üzerinde durduklarını söyledi.

'İLK KONUT EDİNİMİ SOSYAL REFAHI DESTEKLİYOR'

Konut arzını artırarak, maliyetleri düşürmek zorunda olduklarını anlatan Yılmaz, konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı:

"Birinci konut edinimini özellikle daha güçlü bir şekilde teşvik edecek mekanizmalar üzerinde durduk. Bu konuda Merkez Bankamızın da BDDK (Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu) ile birlikte çalışmaları var. Önümüzdeki dönemde bu konularda da daha yeni adımlar bekliyoruz. Konut arzını arttırmak, konut maliyetlerini düşürmek ve konut edinimini arttırmak durumundayız. Geçmişte Devlet Planlama Teşkilatı ve Dünya Bankası ortak bir çalışma yapmıştık. Orada da rakamsal olarak şu tespit edilmişti. İlk konut edinimi hem sosyal refahı hem de makro düzeyde istikrarı çok daha destekleyici bir hadise. Tasarruf oranlarını arttırıyor ve sosyal refahı artırıyor. Dolayısıyla kamu olarak biz bu ilk konut edinimini destekleyici bir çerçeve içinde hareket edeceğiz."

Yılmaz konuşmasında ayrıca, Orta Vadeli Program'ın hedefinin tek haneli enflasyon olduğunu ifade etti. Programla 3 yıllık yol haritasının toplumla paylaşılacağını vurgulayan Yılmaz "Dolayısıyla öngörülebilirliğin arttığı bir ortama geçiş yapmış olacağız" dedi. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar