Çekirdeklerini çöpe atmıştık hep. Oysa çok büyük bir hata çıktı. Asla atılmamalı asla

Çekirdeklerini çöpe atmıştık hep. Oysa çok büyük bir hata çıktı. Asla atılmamalı asla
Hurma çekirdeklerinin çöpe atılmaması gerektiği ortaya çıktı. Peki hurma çekirdeklerinden ne yapılıyor?

Ramazan ayında hurma çokça tüketiliyor. Hurmanın çok faydalı bir meyve olduğunu bilmeyen yok. Ancak hurmanın çekirdekleri de çok faydalı çıktı.

CNN Türk'te yer alan bir içerikte; Hurma çekirdekleriyle ilgili pek bilinmeyen gerçekler ortaya çıktı. İşte bilmeniz gerekenler.

KEMİK ERİMESİNE BİREBİR


Hurma çekirdekleri biriktirilip güzelce yıkanır. Güneş görmeyen bir ortamda iyice kurutulduktan sonra yağsız susuz kavrulur. Türk kahvesi kıvamına ve rengine geldikten sonra mikserde çekilip toz haline getirilir.

Kullanıma hazır hale gelen hurma çekirdekleri sabahları bir bardak ılık süt veya suyun içine bir tatlı kaşığı karıştırılıp içilir. Çöpe atan bin pişman! Hurma çekirdeklerini böyle değerlendirin #1

YAĞINDAN FAYDALANIN


Hurma yağı, hurma meyvelerinin çekirdeklerinin soğuk pres uygulaması yapılarak yağının çıkartılması ile elde ediliyor.

Hurma yağının içinde bol miktarda E vitamini bulunur. Cilt için oldukça faydalı olan bu bitkisel yağ, ciltteki sivilce oluşumunu önler.

Hurma çekirdeği yağında, saç dökülmesini etkili bir şekilde engelleyebilen yüksek amino asit ve B2 vitamini içeriği vardır.

Kolestrolü dengeler, yorgunluk ve halsizliğe iyi gelir.

Hurma yağı, yemeklerin içine bir tatlı kaşığı eklenerek de tüketilebilir.

Çöpe atan bin pişman! Hurma çekirdeklerini böyle değerlendirin

ÇEKİRDEĞİNİ YUTMAYIN


Uzmanlar hurma çekirdeğini direk ağız yolu ile yutulmasının henüz kanıtlanmış bir zararını belirtmemekle birlikte tercih edilmesi gereken bir yöntem olmadığının altını çizelim.

HURMANIN FAYDALARI NELERDİR?

Peki hurmanın faydaları nelerdir? Mynet'te yer alan bir içerikte ise hurmanın faydalarına yer verildi. İşte o faydalar

Palmiyegiller ailesinden olan hurma, tropikal, ılıman ve çöl ikliminde yetişir. Soğuktan hoşlanmayan, sıcağı seven hurma, ülkemizde Akdeniz bölgesinde yetişir. 99 çeşidi bulunan hurmadan kahve, reçel, pekmez 11 farklı ürün imal ediliyor. Lifli yapısı, doğal şeker ve azot, fosfor, potasyum, demir gibi mineraller içermesi ile hurmanın faydaları bir çoktur ve birçok hastalığa iyi gelmektedir. Daha çok kurutulmuş hali tercih edilen hurmanın yaş olanı da yine tatlı niyetine yenilir.

Hurma, hayati besinler olan şeker, protein, lif ve yağ içermesi nedeniyle tek başına vücudun ihtiyacını karşılayabilir. Bunların dışında ondan fazla mineral, birçok vitamin içermesi ile birlikte faydaları inanılmazdır. Vücudumuzun enerjik olmasını sağlayacak bu içeriği ile hurma besin deposu gibidir. Peygamber Efendimiz’in sütle birlikte tüketmesi, süt ve hurmanın insanın günlük besin ihtiyacını tamamen karşılaması nedeniyledir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar