Giyim devi iflasın eşiğine geldi! Türkiye'de binlerce şubede faaliyet gösteriyordu
Türkiye giyim sektöründe önemli bir yere sahip olan Emek Group'un iflasın eşiğine geldiği haberleri endişe yaratmış durumda. Özellikle Zara, H&M, Spencer ve Koton gibi dev markaların ürünlerinin kumaşlarını üreten bu şirketin konkordato kararı sektörde şaşkınlık yarattı.
Emek Group, Türkiye genelinde birçok AVM'de yüzlerce şubesi bulunan bu dev markaların ürünlerinin kumaşlarını üretmektedir. Ancak şirketin mali zorluklarla karşı karşıya kaldığı ve iflasın eşiğine geldiği belirtiliyor.
Halk TV'nin haberine göre; Türkiye'nin önde gelen sektörleri arasında yer alan tekstil dünyasında yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor.
DÜNYA DEVLERİNE ÜRETİM YAPIYORDU!
Pandemi sonrası başlayan iflas furyası ile çok sayıda yerel ve uluslararası şirket iflasını açıklarken, giyim devlerine ürün sağlayan tedarikçilerde de mali krizler yaşanmakta. Özellikle dünyanın en büyük giyim markaları arasında yer alan Zara, H&M ve Spencer gibi şirketlerin Türkiye'deki mağazalarına kumaş üretimi gerçekleştiren 65 yıllık dev şirketin konkordato talebi onaylandı.
Temeli İstanbul’un Fatih ilçesinde atılan, Türkiye'deki birçok firmaya halı ve mobilya satışı yapan Emek Group şirketleri konkordato ilan etti.
Kumaş üretimi ve satışı alanında sektörün en güçlü firmalarından olan Emek Group, dünya moda devlerinden Zara, Marks & Spencer, Naf Naf, Bestseller ve H&M, Gerry Weber, Koton ve Tom Taylor grup şirketlerine de üretim yapıyordu.
3 ŞİRKETİN BORCU 500 MİLYON TL’Yİ GEÇTİ
Bakırköy 2’inci Asliye Ticaret Mahkemesi’nde görülen dava dosyası kapsamında, mali yapısı oldukça güçlü olan şirket, ekonomik istikrarsızlığa bağlı olarak sarsıldı. Dava dilekçesinde yer alanlara göre; kurlardaki sert hareketlilik, maliyetlerdeki %100’lük artışla kredi faizlerinin %60’a dayanması grup şirketlerinin mali dengesini bozdu. Dava dosyasına göre Emek Global’in borcu 334 milyon TL, Emek Kumaş’ın borcu 110 milyon TL, Emekteks’in borcu da 81 milyon TL seviyesinde.
Dev firma yıllardır faaliyet gösteriyordu. Gaziantep'in ünlü firması iflasın eşiğine geldi
Geliri azaldıkça azaldı! Ünlü pastaneler zinciri iflas etti... 160 şubesi kapatılıyor
ALACAKLILAR ARASINDA BANKALAR DA YER ALIYOR
Davanın son duruşmasında 3 şirkete yönelik 1 yıllık kesin mühlet kararı verildi. Söz konusu 3 şirket dışında, sahibi İbrahim Cüneyt Önügören de konkordato kapsamına girdi. Şirket, borçlarını belli bir takvime göre ödeyecek. Dava dosyasına göre alacaklılar içinde, birçok şirket olduğu gibi bankalar da yer alıyor.