'Adalet' çığlığının yükseldiği Şenyaşar dosyası: Savcı 'bana bu dosyayı kakaladılar' demiş

'Adalet' çığlığının yükseldiği Şenyaşar dosyası: Savcı 'bana bu dosyayı kakaladılar' demiş
AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının saldırısında eşini ve çocuklarını kaybeden Emine Şenyaşar, 1 haftadır Urfa Adliyesi önünde 'adalet' nöbeti yapıyor.

Urfa Adliyesi 1 haftadır 24 Haziran seçimleri sürecinde AKP Milletvekili İbrahim Yıldız’ın esnaf ziyareti sırasında yaşanan olaylarda eşini ve çocuklarını kaybeden Emine Şenyaşar’ın ağıtlarıyla yankılanırken, dükkanda başlayıp hastanede devam eden katliama ilişkin, dosyaya bakan savcının "Bana bu dosyayı kakaladılar" dediği ortaya çıktı. Savcının dosyayı istemediği, tayinini beklediği öğrenildi.

Artı TV programcısı Erk Acarer, 24 Haziran seçimlerinde AKP’li Yıldız’ın ‘esnaf ziyareti’ sonrası çıkan olaylarda yeğenlerini ve ağabeyini kaybeden Osman Şenyaşar’ın dosya savcısının kendileriyle görüşmediğini anlattığını aktardı.

Acarer, Birgün’de yer alan bugünkü köşe yazısında Şenyaşar dosyasına ilişkin şunları yazdı:

"Seçimden 4 gün önce, 14 Haziran 2018’de, AKP Urfa Vekili İbrahim Halil Yıldız’ın yakınları ve korumaları Şenyaşarların esnaf dükkanına oy istemeye gitti. Oysa Şenyaşar Ailesi’nin AKP’ye oy vermediği çevredeki herkes tarafından biliniyordu. Bir tahrik amacı vardı. "Hizmetten memnun değiliz, AKP’ye oy vermeyeceğiz sözleri" fitili ateşledi. Dükkanda arbede yaşandı. Yıldız’ın yakınları ve korumalarının dükkan sahiplerini sopalarla darp ettiği ileri sürüldü. İlk kurşunu sıkan da onlardı. Kavgayı öğrenen Fadıl Şenyaşar, dükkana geldi. Silahını ateşlemesi sonucu AKP’li Yıldız’ın kardeşi Mehmet Şah Yıldız yaşamını kaybetti."

24 AYRI SİLAH

"Yaralananlar oldu, olaylar Suruç Devlet Hastanesi’ne taşındı. Adil Şenyaşar ve Celal Şenyaşar basit yaralanmalar ile hastaneye kaldırılmıştı. Sedye üzerinde yatarlarken, Yıldız’ın akrabaları ve korumaları hastaneye girdi. Celal Şenyaşar’a 17, Adil Şenyaşar’a ise 7 farklı silahtan bitişik atış yapıldı. Toplam 24 ayrı silahtan yapılan bitişik atış otopsi raporuna da yansıdı."

KAFATASI PARÇALANDI

"Çocuklarının öldürüldüğünü öğrenen baba Hacı Esvet Şenyaşar hasteneye koştu. Girişte karşı taraftan şahıslarca karşılandı. Kafasına oksijen tüpleri ile vuruldu. Kafatası parçalandı ve o da yaşamını yitirdi. Anne Emine Şenyaşar, "Bir vahşet yaşandı, hastane duvarları kan içinde kaldı" diye anlatmıştı."
NEFSİ MÜDAFAA

"Davada, kardeşlerini ve babasını kaybeden Fadıl Şenyaşar ile AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın kardeşi Enver Yıldız tutuklu yargılanıyor. Şenyaşar Ailesi, dükkanda gerçekleşen olayın nefsi müdafaa olduğunu savunuyor. Öte yandan olaydaki tüm sorumluların cezalandırılmasını talep ediyor. Oturma eyleminin de amacı bu."

‘VAHŞET, URFA VALİSİNİ VE URFA MİLLETVEKİLİNİN GÖZLERİ ÖNÜNDE YAŞANDI’

"12 Mart’taki son mahkemede tüm talepler yine reddedildi ve duruşma ertelendi. Annenin eylemi sürecek. Abisi ve yeğenlerini kaybeden Osman Şenyaşar ise bir kez daha adaletin yerini bulmamasına isyan etti: "3 sene boyunca gitmediğimiz yer kalmadı. AKP binası önünde de oturma eylemi yaptık."

Davada, dükkandaki olaylar esas alınıyor, hastanede yaşananlar ise yok sayılıyor.

Dosyanın bu yönü gizli. Ancak Osman Şenyaşar, "Katliam çok açıktı ve herkesin gözü önünde oldu" diyor: "Hastane kayıtları verilmiyor. 3 insanımız katledildi. Sanki hiç olmamış gibi. Oysa vahşet, Şanlıurfa valisinin, AKP Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba’nın ve polislerin gözleri önünde yaşandı."
TELEFONDA: HEPSİNİ ÖLDÜRDÜK

"Olay sonrasındaki telefon görüşmeleri ve tape kayıtları da mahkemeye verilmiyor. Osman Şenyaşar konuya ilişkin olarak şunları aktarıyor: "Yakalanan vekilin abisi, telefonda konuştuğu şahsa, ‘Birini vurduk öldürdük. Hastanede de intikamımızı aldık. Babalarını da öldürdük’ diyor."

‘BU DOSYAYI BANA KAKALADILAR’

Amca ve kardeş Şenyaşar, "Partinin gücünü kullanarak ve tüm yetkililer üzerinde baskı kurularak, katliamı kapatmak istiyorlar" diyor ve soruyor: "Bunun AKP’ye ne faydası var?" Peki, o üzerlerinde baskı kurulanlar kim? Osman Şenyaşar’ın sözlerinde açığa çıkıyor:

3 yıldır gizlilik kararı var. Mahkeme, ‘Gizlilik kararı kalksın, hastane dosyasını da dava ile birleştirelim’ açıklaması yapıyor. Dosya savcısı ise bizimle görüşmüyor. ‘Tayinim çıkacak. Dosyanın benden alınmasını istiyordum. Zaten dosyayı bana kakaladılar’ diyor."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar