Adana'da 1 Eylül: 'Bedeli ne olursa olsun barışı talep edeceğiz'

Adana'da 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla açıklama yapan Adana Şube Başkanı Yakup Ataş, "Kürt sorununun demokratik, barışçıl çözümünün sağlanmamasının faturasını tüm halklar ödüyor. Bedeli ne olursa olsun bu talepten vazgeçme hakkımız yok" dedi.

Adana'da 1 Eylül: 'Bedeli ne olursa olsun barışı talep edeceğiz'

ADANA - Adana'da Emek ve Demokrasi Güçleri 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle basın açıklaması yaptı. Adana'da İsmet İnönü Parkı'nda düzenlenen etkinlikte "Savaşa hayır barış hemen şimdi" pankartı açıldı ve tutuklu TİP Hatay Milletvekili Can Atalay'ın fotoğrafları taşındı. Etkinliğe Yeşil Sol Parti Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları da katıldı. Emek ve demokrasi güçleri adına basın açıklamasını okuyan İHD Şube Başkanı Yakup Ataş, Türkiye’nin insan hakları ve demokrasi sorununu çözebilmesi için barış sürecinin inşa edilmesi gerektiğini söyledi.

'KÜRTLER DEMOKRATİK BİR KARDEŞLİK TALEP EDİYOR'

Türkiye'de 40 yıldır adı konulmamış bir savaşın içinde olduğunu söyleyen Ataş, "Bin yıldır birlikte yaşayan Kürt ve Türk halklarının barış içinde çözemeyeceği hiçbir sorunu yoktur. Kürt halkının yok sayılması Türk halkının yararına değildir. Kürtler kendi dili ve kimliğiyle demokratik bir kardeşlik talep etmektedir. Bu talep Türkiye halklarının da talebidir. Çünkü özgürlük, demokrasi ve barış ancak bütün ülke için var olabilir. Ülkenin bir yanında zorbalık varsa bu bütün ülkeyi egemenliği altına alır. İki halkın arasında cenazelerden oluşan duvar yükseldikçe tüm Türkiye halkları kaybediyor. Kürt sorununun demokratik, barışçıl çözümünün sağlanmamasının faturasını tüm halklar ödüyor. Birileri cenaze sayısı ile övünebilir ancak halklar bunun ülkeye yaydığı zehirde boğulmak istemiyor" dedi.

İHD Adana Şube Başkanı Yakup Ataş

'BARIŞI HAYKIRMAYA DEVAM EDECEĞİZ'

Barışı talep etmenin Türkiye'nin çocuklarına bir gelecek talep etmek anlamına geldiğini dile getiren Ataş, şöyle devam etti:

"Barışı talep etmek, Türkiye kadınlarının acılarının, ağıtlarının son bulmasını talep etmektir. Barışı talep etmek, Türkiye insanı için ekmek istemek, insanca yaşam standartları istemek demektir. Bedeli ne olursa olsun, bu talepten vazgeçme, sesimizi kısma şansımız ve hakkımız yoktur. Bu nedenle savaşa, ölüme, yoksulluğa karşı barışı, yaşamı, demokrasiyi ve insan haklarını savunmalıyız. Tüm farklılıklarımızla yan yana durarak 'Savaşa hayır' deyip barışı birlikte örmeliyiz. İnsani ve vicdani iradeyi kendisine şiar edinenler olarak: Barış, bir insan hakkıdır diyoruz. Bölgemiz ve dünyanın neresinde olursa olsun, savaşa hayır demeye, barışı haykırmaya devam edeceğiz."