Ahmet Şık: Usulsüz para aktarımı arıyorsanız AKP'ye bakın

HDP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, kayyım atamalarına karşı Mardin’de yapılan eylemde konuştu.

Ahmet Şık: Usulsüz para aktarımı arıyorsanız AKP'ye bakın

Mardin, Diyarbakır ve Van büyükşehir belediyelerine İçişleri Bakanlığı'nca yeniden kayyım atanmasının ardından HDP milletvekilleri, yöneticileri, belediye meclis üyeleri ve yurttaşlar, 11'inci gününde de eylemlerini sürdürdü.

Artuklu ilçesinde bulunan Karayolları Parkı'nda bir araya gelen grup oturtma eylemi yaptı. 2 saate yakın oturma eylemini sürdüren HDP'liler, sık sık sloganlar atıp, türküler söylerken, alana girişlerine izin verilmeyen yurttaşlar alkışlarla, araçlarıyla geçenler ise korna çalarak eyleme destek verdi. Oturma eyleminin ardından HDP'liler açıklama yaptı.

Ahmet Şık: Usulsüz para aktarımı arıyorsanız AKP'ye bakın - Resim : 1VEKİLLER ENGEL DİNLEMEDİ

HDP Batman Milletvekili Necdet İpekyüz'ün konuşması polis megafonuyla yapılan uyarılarla sık sık kesildi. Grup bu duruma alkışlarla tepki gösterdi. Konuşmasına polisin megafon uyarılarına rağmen devam eden İpekyüz, Türkiye'nin birçok yerinde demokratik bir şekilde kayyuma karşı tepkilerini sürdüreceklerini belirterek, "Türkiye her açıdan krize bürünmüş. Demokrasi giderek nefes alamaz hale geldi. Bunu örtbas etmek, seçimlerden sonra yaşana süreci kapatmak için kayyum süreciyle karşı karşıya bırakıldık. Her zaman demokrasiye inandık. Geldiğimiz aşamada halkımız seçimlerde HDP'nin aldığı rol Türkiye demokrasisi açısından AKP-MHP rejimine karşı yanıt oldu. Bu yanıta Türkiye'de yaşayan herkes destek vermelidir. Bu destek gün geçtikçe Mardin, Diyarbakır ve Van'da bu destek büyüyecektir. Bu krizle beraber gidiyorlar" diye konuştu.

'EŞ BAŞKANLIĞI ÖZDE SAVUNUYORUZ'

Kayyımların gelişiyle kültür, tarih, doğa ve Kürtçe isimleri yok etmeye kaldırmaya başladıklarını belirten İpekyüz, kendilerine ait bir düzen geliştirmeye çalıştıklarını dile getirdi. Kayyımların hakla belediye arasında koydukları barikatların kendi saltanatları için koyduklarını belirten İpekyüz, "Bütün yolsuzlukları, usulsüzlükleri ortadadır. Eş başkanlık diyorlar biz eş başkanlığı sözde değil özde savunuyoruz. Her yerde savunuyoruz. Belediyelerimizde bir oda müfettişlere tahsis edilmiş ve hiçbir usulsüzlük bulunmamış. Buna rağmen başkanlarımızın bir kısmı cezaevinde yargılanıyor. Biz direneceğiz. Susmayacağız. Korkmayacağız. Hep beraber kazanacağız" diye konuştu.

Ahmet Şık: Usulsüz para aktarımı arıyorsanız AKP'ye bakın - Resim : 2'EN BÜYÜK TERÖR ÖRGÜTÜ ÜLKEYİ YÖNETİYOR’

Ardından konuşan HDP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık ise, kayyım atamalarına "usulsüz para aktarımı" iddiasının gerekçe gösterildiğini belirterek, "Usulsüz para aktarımı arıyorsanız, din şarlatanı cemaat ve tarikatların etkili olduğu kurumlara baksınlar, AKP merkezine, ülkeyi talan eden sermaye gruplarına baksınlar, oraya nasıl paralar aktarılmış. Eğer liyakati tartışacaksak, Türkiye'nin tüm devlet bürokrasini masaya yatıralım, AKP’nin yarattığı yıkımı hep birlikte görelim. Bize diyorlar ki bunlar terör örgütü. Ben de diyorum ki eğer bir terör örgütü arıyorsanız, Cumhuriyet tarihinin en büyük terör örgütü AKP adıyla ülkeyi yönetiyor. Buyurun oradan başlayalım, bu terör örgütüyle hep birlikte mücadele edelim" diye konuştu.

Açıklamanın ardından grup, polis çemberinde sloganlarla HDP Mardin il binasına yürüdü.(Mezopotamya Ajansı)

HDP akp Mardin ahmet şık eylem kayyım