Ankara’da özel halk otobüslerinin kararına tepki: Geri çekilsin

Özel halk otobüslerinin ücretsiz, indirimi ve öğrenci abonman kartı kullandırmama kararına üniversite öğrencileri tepki gösterdi. "Bu karar ile Ankara’da ulaşamıyoruz" diyen öğrenciler kararın geri çekilmesini istedi.

Ankara’da özel halk otobüslerinin kararına tepki: Geri çekilsin

Artı Gerçek- Ankara’da Özel Halk Otobüsleri (ÖHO) bir Şubat’tan itibaren ücretsiz, öğrenci abonman ve indirimli kartlarını kullandırtmayacaklarını duyurdu. Karara tepki gösteren Ankara Üniversitesi, Bilkent Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi öğrencileri ortak yazılı açıklama yaparak kararın geri çekilmesini istedi.

‘ÖĞRENCİLİK HAKKIMIZ GASP EDİLİYOR’

Yapılan açıklamada üniversite öğrencilerinin günlük 100 lira KYK kredisi ile geçinmek zorunda kalındığı belirtilirken “Diğer giderlerimizin yanında ulaşıma gelen zamlar; ulaşım hakkımızı gasp eden noktaya geldi. Alınan bu karar ile yalnızca tam bilet sahipleri Ankara’da “ulaşabilecek”! ODTÜ, Ankara Üniversitesi gibi üniversitelilerin bulunduğu rotalarda ulaşımın büyük çoğunluğuna sahip olan ÖHO’lar öğrencilik haklarımızı gasp ederken, aylık KYK bursumuzun en az yarısına göz dikiyor” ifadeleri kullanıldı.

‘BU KARAR İLE ANKARA’DA ULAŞAMIYORUZ'

Ankara'da Mansur Yavaş yönetimi boyunca özel halk otobüsleri ve dolmuş servisleri sayısının arttığı ifade edilen açıklamada, “Ankara’dan üniversiteliler olarak, imzası bulunan öğrenci toplulukları olarak, Mansur Yavaş yönetimine sesleniyoruz. Alınan karar derhal geri çekilsin. İndirimli yolcu taşımayan otobüs sahiplerine yaptırım uygulansın, ulaşımda özelleştirmeye son verilsin. Ulaşım halkındır, Ankaralılarındır. Bu karar ile Ankara’da ulaşamıyoruz! Ulaşım hakkımız için kampüsten sokağa sesimizi yükseltmeye devam edeceğiz” denildi. (MA)

Ankara Özel Halk Otobüsleri öğrenci