Bakan Kurum: Maraş'ta yarın 17 bin 902 konutun temelini atacağız

Bakan Kurum: Maraş'ta yarın 17 bin 902 konutun temelini atacağız
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Maraş'ta 17 bin 902 konutun temelinin atılacağını duyurdu. Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katılacak.

Artı Gerçek - 6 Şubat'ta Maraş merkezli depremlerde 11 ilde yıkım yaşanırken artçı sarsıntılar devam ediyor. Uzmanlar hay hareketliliğine dikkat çekerek yeni yerleşim yerlerinin bilimsel araştırmaların sonucunda belirlenmesi gerektiği söylüyor.

Uzmanların tüm uyarılarına rağmen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı deprem bölgesinde inşaat çalışmalarını başlattı. Antep’in Nurdağı ilçesinde gazetecilere açıklamalarda bulunan Bakan Murat Kurum, şu an itibarıyla depremden etkilenen 11 ilde 46 bin 300 konutun yapım sürecinin başladığını açıkladı.

'17 BİN 902 KONUTUN TEMELİ ATILIYOR'

Bakan Kurum, "Yarın 17 bin 902 konutumuzun temelini depremden 46 gün sonra Kahramanmaraş'ımızda atıyor olacağız" diye konuştu.

Kurum, “Daha önceki afetlerde olduğu gibi Elazığ’da, Malatya’da ve İzmir’de ne yaptıysak aynı anlayışla bu çalışmaları yürüteceğiz. Vatandaşlarımıza eksiksiz yerine getirmek için vatandaşımızla birlikte biz de konutlarımızın inşaatını yürütmüş olacağız” dedi.

NACİ GÖRÜR: DEPREM KENTLERİNİ YENİLEME ÇALIŞMALARI SADECE BİR İNŞAAT PROJESİ DEĞİLDİR.

Prof. Dr. Naci Görür ve Prof. Dr. Okan Tüysüz de, deprem bölgesindeki inşaat çalışmaları için uyarılarda bulunmuştu. "Deprem kentlerini tamir ve yenileme çalışmaları sadece bir inşaat projesi değildir" diyen Görür, şu ifadeleri kullanmıştı:

"Bu günlerde harıl harıl deprem bölgesinde yerleşim bölgelerini yenileme, ayağa kaldırma çalışmaları yapılıyor. Okan Tüysüz ile görüştük, duyduğumuz endişeleri bir kez daha duyuralım dedik: Deprem kentlerini tamir ve yenileme çalışmaları sadece bir inşaat projesi değildir.

Her yerleşim alanının yüzey jeolojisini, yeraltı jeolojisini, jeomorfolojisini, jeofiziğini, sismolojisini, zeminini, vb ayrıntılı olarak bilecek ve yenilediğiniz bölgenin depremselliğini, aktif faylarını, çökme alanlarını, sıvılaşma yörelerini, kütle hareketlerinin olabileceği yerleri, deprem etkisinin büyütüleceği yöreleri, deprem dalgalarının bir nevi kapana kısılıp yıkıcı ektilerinin artacağı alanları belirleyip inşaatına giriştiğiniz yerlerin yerleşime uygun olup olmadığına karar vermeniz, sonra da yenileme ve imar çalışmalarına girişmeniz lazım." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar