Barış akademisyenlerinin beraat talebi reddedildi
'Barış Bildirisi'ne imza attıkları için görevlerinden ihraç edilen akademisyenler Zeynep Arıkan ve Şenay Çınar hakim karşısına çıktı.
ARTI GERÇEK- Bölge illerindeki operasyonlar ve çatışmaların son bulması talebiyle 'Bu suça ortak olmayacağız' başlıklı 'Barış Bildirisi'ne imza atttıkları için 'Terör örgütü propogandası' suçlamasıyla yargılanan Boğaziçi Üniversitesi Araştırma Görevlileri Zeynep Arıkan ve Şenay Çınar hakim karşısına çıktı.
Çağlayan Adliyesi 37. Ağır Ceza Mahkemesi’nde art arda görülen duruşmalarda Arıkan, suçlamaların tamamını reddederek beraat talebinde bulunurken, Şenay Çınar, savunmasını hazırlamak için ek süre talep etti. Savcı ise ek süre talebi dışındaki tüm taleplerin reddini istedi.
Akademisyenlerin avukatı İnayet Aksu, akademisyenlerin dosyalarının 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden dört akademisyenin dosyasıyla birleştirilmesi ve yargılamaya Türk Ceza Kanunu (TCK) 301'e göre devam edilmesi talebinde bulundu.
Aksu’nun ardından ara mütalaasını açıklayan savcı, derhal beraat, birleştirme ve TCK 301 yönünden yargılamaya devam edilmesi dahil avukat Aksu’nun bütün taleplerinin reddini istedi.
İki duruşma sonundada gerekçe ve kararını tekrar eden mahkeme heyetleri beraat talebini redderek iki duruşmayı da 12 Şubat 2019'a erteledi.
Duruşma öncesi çağlayan Adliyesi önünde bir araya gelen akademisyenler yaptıkları açıklamada demokrasi ve barış istedikleri için yargılandıkların söyledi:
"Son bir yılda 75 kez yaptığımız gibi yine Çağlayan'dayız, Çünkü ülkede adalet barış demokrasi talebi olan bir çok kesim gibi birimde yargılamamız devam ediyor."
Açıklamada Silivri cezaevinde tutuklu bulunan akademisyen Hanifi Barış için de özgürlük talep eden akademisyenler, Barış'ın 18 Eylül de görülecek ilk duruşmasına katılım çağrısı yaptı. (HABER MERKEZİ)