Basın Konseyi toplandı: Sansür yasasıyla ilgili taleplerimiz karşılık bulmadı

Basın Konseyi toplandı: Sansür yasasıyla ilgili taleplerimiz karşılık bulmadı
Basın Konseyi, her yıl düzenlediği etkinlikler kapsamında Eskişehir’de Yüksek Kurul toplantısında gazetecilerle bir araya geldi. Konsey Başkanı Türenç, 6 ay önce sansür yasası ile ilgili Meclis'e ilettikleri taleplerin karşılık bulmadığını söyledi.

Artı Gerçek- Basın Konseyi Yüksek Kurul üyeleri, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle Haller Gençlik Merkezi’nde bir araya geldi.

Toplantıya; Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç’in yanı sıra Onursal Başkan Oktay Ekşi, Basın Konseyi 2'nci Başkanı Dr. Başar Yaltı, Yüksek Kurul Üyeleri Atilla Gökçe, Misket Dikmen, Doğan Satmış, Basın Konseyi Genel Sekreteri Mustafa Eşmen, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi, Türkiye Gazeteciler Sendikası Genel Başkanı Gökhan Durmuş, Basın Konseyi Gazeteciler İnternet Temsilcisi Tülay Şubatlı, Zonguldak Çağdaş Gazeteciler Derneği Başkanı Ali Ayaroğlu, Basın Konseyi Okur Temsilcisi İDOB Korist Sanatçısı ve SANSEV Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Faruk Cem Şenler katıldı.

'KONSEY MEDYA ÖZGÜRLÜĞÜ İÇİN ÇALIŞIR'

Konsey Başkanı Türenç, konseyin iki ana çalışma sahası olduğunu ifade ederek, "Bir tanesi medya özgürlüğü için çalışır. Basın özgürlüğünü, iletişim özgürlüğünü çok önemser ve bu konudaki bütün ihlallere, bütün olaylara anında tepki verir, duruş sergiler. İkincisi de medyada oluşan etik ihlalleri sonucunda bize şikayet dosyaları gelir. Bu iki önemli konudaki çalışmalarımızı 35 yıldır aralıksız sürdürüyoruz” dedi.

'SEÇİMDEN SONRAYA ÖTELEYELİM' TALEPLERİMİZ KARŞILIK BULMADI'

Sansür yasasına değinen Türenç, 6 ay önce medya kurumları olarak Ankara’ya giderek görüşlerini mecliste ve sokakta dile getirdiklerini söyledi. Türenç, sosyal medya yasasıyla ilgili ‘seçimden sonraya öteleyelim’ taleplerinin de karşılık bulmadığını sözlerine ekledi.

BASIN KONSEYİ

6 Şubat 1988'de kurulan Basın Konseyi ilk olarak 627 gazeteciyle yolculuğuna başladı. Türkiye'de faal gazetecilerin kurdukları, bağımsız niteliğe sahip olması için tüzel kişiliğe haiz bulunmayan, iletişim özgürlüğü, meslek etiği ve ilkelerini savunan bir özdenetim kuruluşu olarak tanımlanan Basın Konseyi'nin başkanı ise Pınar Türenç. Kurulun okuyucu ve basın içinden seçimle gelen üyeler ile medya kuruluşlarının temsilcilerinden oluşan bir Yüksek Kurulu bulunuyor.

Bu Yüksek Kurul, medyadaki yayınlarla veya gazetecilerle ilgili şikayetleri Basın Konseyi Sözleşmesi ve 16 maddelik Basın Meslek İlkeleri çerçevesinde değerlendirerek kamuoyuna duyurur. Başvurular hakkında "şikayetin yersizliği" ile ihlalin derecesine göre "uyarı" veya "kınama" kararları alabilir. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar