Depremde 64 kişi ölmüştü: Tutar Apartmanı Davası'nda sanık sandalyesi hâlâ boş
ADANA - Adana'nın Çukurova ilçesinde 6 Şubat depremlerinde 64 kişinin öldüğü, 12 kişinin de yaralı kurtulduğu Tutar Yapı Sitesi C Blok ile ilgili davaya bugün Adana 7. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edildi. Duruşmada müştekiler ve avukatları hazır bulundu. Sitenin müteahhidi Hüseyin Tutar 2008'de öldüğü için davanın tek sanığı olan ve 23 Şubat'ta Karadağ 'da yakalanan inşaat mühendisi Cüneyt Akkaya henüz Türkiye'ye iade edilmediği için sanık sandalyesi yine boş kaldı.
'BELEDİYE GÖREVLİLERİ HAKKINDA SORUŞTURMA AÇILSIN'
Duruşmada müştekiler ve avukatları dinlendi. Müşteki avukatları Çukurova Belediyesi’nde o dönemde ilgili birimlerde çalışan memurlar hakkında da soruşturma açılmasını istedi. Avukatlar ayrıca dosyanın tek sanığı olan inşaat mühendisi Cüneyt Akkaya’nın akıbetinin sorulmasını talep etti. Mahkeme heyeti duruşmayı 22 Kasım'a erteledi.
'ARTIK SANIĞI GÖRMEK İSTİYORUZ'
Yakınlarını kaybeden ve avukatları duruşma sonrası adliye önünde açıklama yaptı. Avukat Baran Metin Taygun, depremle ilgili diğer davalarda karar çıkmaya başladığını hatırlatarak "Artık her bir aile yakını ‘sanığı görmek istiyoruz’ diyor. Bir sonraki duruşmada umuyoruz ki sanıklarımızın tamamını mahkemede göreceğiz. Gözlerimizin içine baka baka savunmalarımızı yapacağız. Cezalandırılmalarını isteyeceğiz" dedi.
'SORUMLULAR EN AĞIR CEZAYI ALMALI'
Dava sürecinin yavaş ancak sağlam adımlarla ilerlediğini söyleyen Taygun, "Kamu görevlileri dahil tüm sanıklar cezalandırılana kadar durmayacağız. Buradaki insanların her biri aynı şeyi söyledi: 'Değil 17 ay, 170 ay geçse dahi bu duruşmaların her birini takip edeceğiz'. Onlar bu duruşmaları takip ettiği sürece, bu şekilde mücadele ettiği sürece biz avukatları olarak her zaman arkalarındayız. Tüm sanıklar, tüm sorumlular yargılanıp en ağır cezayı alana kadar. Artık sona yaklaşıyor bu dosyalar” diye konuştu.
'1510 GÜN GEÇSE DE ADALET İSTEMEKTEN VAZGEÇMEYECEĞİZ'
Tutar Yapı Sitesi C Blok'ta yakınlarını kaybeden dava avukatı Mehtap Akyüz de "Depremde yıkılan binamızda ağır tadilat yapanların sorumluluğuna rağmen, adaletin yavaş işlemesi bizi derin bir üzüntüye boğmakta ve her geçen gün öfkemizin artmasına neden olmaktadır. 510 gündür adaletin peşinde olan biz kayıp yakınları, ağır tadilatlarla binanın yıkımına neden olan kişileri ancak yakın bir zamanda tutuklamayı başarabildik. Yavaş çalışan adalet sistemimiz bugün, yani depremin 510'uncu gününde dahi bu kişileri sanık sandalyesine oturtamamıştır. Ama unutulmasın ki 510 gündür adaletin peşinde olan bizler, 1510 gün de geçse de adalet istemekten vazgeçmeyeceğiz” dedi.