'Devletin ürettiği silahları yurtdışına satıyoruz' diyen SADAT’ın eski ortağı rektör danışmanı oldu
Artı Gerçek - SADAT'ın eski ortağı Mehmet Naci Efe'nin geçtiğimiz günler içerisinde hızlı bir şekilde Manisa Celal Bayar Üniversitesi'ne (MCBÜ) rektör danışmanı olarak atandığı ortaya çıktı.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun paramiliter olmakla suçladığı SADAT'ın en büyük ikinci ortağı Mehmet Naci Efe, 2022 yılının Mayıs ayı içinde bir gazeteye verdiği röportajla gündeme gelmiş, ASELSAN ve MKE'nin ürettiği silahları izinli olarak yurtdışına satıldığını ileri sürmüştü.
AKP'Lİ ÖNEMLİ İSİMLERLE YAKINLIK
Sözcü'den İlker Kılıçaslan'ın haberine göre AKP iktidarında önemli isimlerle yakın olan Mehmet Naci Efe'nin; 14 Mayıs seçimlerinden hemen sonra Manisa’dan AKP milletvekili seçilen ve daha sonra AKP Grup Başkanvekilliği görevine getirilen Bahadır Yenişehirlioğlu'nun danışmanlık görevine başladığı ortaya çıktı.
Mehmet Naci Efe'nin AKP Grup Başkanvekili Bahadır Yenişehirlioğlu'nun TBMM'de oda numarasının ve telefon numarasının bulunduğu kartvizit bastırdığı edinilen bilgiler arasında yer aldı.
AKP'Lİ YÖNETİCİLER İLE ZİYARET
Öte yandan danışman olarak göreve başlayan Efe'nin 25 Ağustos tarihinde Manisa'ya yeni atanan Vali Enver Ünlü'yü AKP Grup Başkanvekili Bahadır Yenişehirlioğlu, AKP Manisa İl Başkanı Salih Hızlı, AKP'li Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi ve beraberindeki AKP'li yöneticiler ile birlikte ziyarette bulunması dikkatleri çeken nokta oldu.
DANIŞMAN OLARAK ATANDI
SADAT'ın eski ortağı Mehmet Naci Efe geçtiğimiz günler içerisinde hızlı bir şekilde Manisa Celal Bayar Üniversitesi'ne (MCBÜ) rektör danışmanı olarak atandı.
'DEVLETİN SİLAHLARINI SATIYORUZ' DEMİŞTİ
Efe şunları söylemişti:
“Ben SADAT’ın ortaklarından biriyim ve yönetim kurulundayım. İnternet sitesinde eğitim verildiği yazsa da eğitim vermiyoruz. ASELSAN’ın, Makina Kimya Endüstrisi’nin (MKE) ürettiği ürünleri, yurtdışında müttefik olduğumuz ve ülkemizin izin verdiği ülkelere götürüp satıyoruz. Örneğin; bir müttefik ülke bizden teklif istiyor ve biz her yere yazıyoruz. Dışişleri Bakanlığı’na yazıyoruz, ‘Bu ülke bizden teklif istedi’ diyoruz. ‘Tamam, sıkıntı yok’ denirse, örneğin MKE'nin ürününü istemişse onlarla bir araya getiriyoruz. Sonra ‘Ben bunu nasıl kullanacağım?’ diye sorduklarında da anlatıyoruz. SADAT, Türkiye’den izinsiz teklif dahi vermedi. Ben vatanımda üretilen ürünü Afrika ülkelerinde, İslam ülkelerinde pazarlayan ve satan bir kurum haline geliyorum. Bedava hizmet veriyorum ne güzel.” (HABER MERKEZİ)
Hüda Kaya’ya 'SADAT’ın kişilik haklarına saldırı' cezası
Eski YARSAV Başkanı Eminağaoğlu: TBMM arşivlerinde SADAT'ı meşrulaştıran teklif kayıp