Diyarbakır’da hastanedeki yemeklere tepki sürüyor: Nedeni özelleştirme

Diyarbakır’da hastanedeki yemeklere tepki sürüyor: Nedeni özelleştirme
Diyarbakır’da kamu hastanelerindeki yemeklerin sağlıklı olmaması nedeniyle sağlık emekçilerinin başlattığı eylemler sürüyor. KESK Eş Genel Başkanı Şükran Kablan Yeşil özelleştirme politikalarına dikkat çekti.

Remzi BUDANCİR


Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Diyarbakır Şubesi üyeleri, Diyarbakır’da kamu hastanelerinde verilen yemeklerin sağlıklı olmaması nedeniyle başlattığı eylemlerini sürdürüyor. SES üyelerinin Diyarbakır Kadın ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde boykot yaptığı sırada yemek firmasından bir kişinin silahlı saldırısına uğramış, saldırıda şans eseri yaralanma olmamıştı.

SAĞLIKÇILAR EYLEMLERİNİ SÜRDÜRÜYOR

Sağlık emekçilerinin bugünkü eylemlerinin adresi Gazi Yaşargil Eğitim Araştırma Hastanesi önüydü. Hastane önünde bir araya gelen sağlık emekçileri KESK Eş Genel Başkanı Şükran Kablan Yeşil’in de katılımıyla basın açıklaması yaptı. Açıklama öncesi konuşan SES Diyarbakır Şubesi Eş Başkanı Şiyar Güldiken, sağlık alanında yaşanan sorunların kaynağının özelleştirme olduğunu ve yemek sorununun da bu özelleştirme politikalarından kaynaklandığını ifade etti.

“SORUNUN KAYNAĞI ÖZELLEŞTİRME”

Ardından SES Diyarbakır Şube Yönetim Kurulu Üyesi Gülhan Tekin hazırlanan basın metnini okudu. Özelleştirilen yemekhanelerin enflasyonun yükselmesiyle birlikte sağlıklı beslenmeden uzak, düşük porsiyonlu ve kalitesiz hizmet vermeye başladığını ifade eden Tekin, “Uzun bir süre bu konuda hastane idaresiyle yaptığımız görüşmelerle bu durumun çözülmesi için taleplerimizi ve önerilerimizi aktardık. Ancak yemeklerde düzelme yerine, daha da kötüye giden bir tablo oluştu” dedi.

“BAŞHEKİM YEMEKLERİ SAVUNUR POZİSYONDA”

Görüştükleri hastane başhekiminin her zaman yemekleri savunur pozisyonda olduğunu ifade eden Tekin, “Yaptığımız anketlerde yüzde 95 memnuniyetsizlik sonucu çıkmasına rağmen başhekim yemek şirketinin savunuculuğu yapmaya devam etti. Pazartesi gününden bu yana yemeklerle ilgili boykotun neredeyse yüzde yüz olması da bu anketin doğruluğunu göstermektedir. Muhatabımız kendisi olmasına rağmen, sürekli yemek şirketiyle bizi karşı karşıya getirmiştir. Biz, üyelerimizden gelen talepler doğrultusunda boykot kararı aldığımızda, günlerce yemek şirketinin tehditlerine maruz kaldık. Olay günü de yemekhane önünde bilgilendirme yapan arkadaşlarımıza silahlı ve fiziki saldırı oldu. Saldırıyı yapan kişi dün itibariyle tutuklandı” dedi.

Saldırıdan sonra başhekimin kendilerini hedef göstermeye devam ettiğini belirten Tekin, şunları söyledi: “Kendisiyle ilgili suç duyurusunda bulunduk. Başhekim, olaydan sonra sosyal medyadan yaptığı paylaşımlarda, olayı kınamak ve üzüntüsünü dile getirmek yerine, narsist bir tavırla kendini öven sözlere yer vermiştir. Sonraki gün yaptığı paylaşımda da sorumluluk üstlenmeyen tavrı devam etmiştir.”

KESK Eş Genel Başkanı Şükran Kablan Yeşil de “Kamu-Özel işbirliği çerçevesinde bizlerin emeğini sermayeye peşkeş çeken iktidar az önce açıklamada anlattığımız durumun sonucundan esas sorumludur. Bu bir sonuçtur. Tüm bu politikaların sonucudur ki özelleştirilen kamusal hizmet yemek yeme hakkı sağlık çalışanlarının elinden gasbedilmiştir” diye konuştu.

“İDARECİLER HAKKINDA YASAL SÜREÇ BAŞLATMAMIŞ OLANLARI KINIYORUZ”

Yeşil’in gündeminde sağlık çalışanlarına yönelik silahlı saldırı olayı da vardı. Saldırı ile ilgili geniş bir soruşturma yapılması gerektiğini ifade eden Yeşil, tepkisini şu sözlerle sürdürdü: “Saldırının üzerinden dört gün geçmesine rağmen tek bir saldırganın tutuklanması dışında ilgili idareciler hakkında herhangi bir yasal süreç başlatmamış olanları kınıyoruz. Bu saldırılar, bu baskılar değil bize geri adım attırmak, aksine doğru bildiğimiz, doğru yaptığımız ve inandığımız bu mücadeleyi daha da fazla büyütme, daha da fazla yaygınlaştırma inanç ve azmi getiriyor bizlere.”

Öne Çıkanlar