Gazeteciler Ahmet Güneş ve Deniz Bakır hakkında tahliye kararı

Tutuklu gazeteciler Ahmet Güneş ve Deniz Bakır hakkında tahliye kararı verildi. Güneş'in ilk duruşması 8 Mayıs'ta görülecek.

Gazeteciler Ahmet Güneş ve Deniz Bakır hakkında tahliye kararı

Artı Gerçek - İstanbul merkezli soruşturma kapsamında 17 Ocak'ta yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan gazeteciler Necla Demir, Rahime Karvar, Ahmet Güneş, Welat Ekin, Vedat Örüç ve Reyhan Hacıoğlu, "örgüt üyeliği" iddiasıyla tutuklanmıştı. Aynı soruşturma kapsamında daha sonra gözaltına alınan Eylem Babayiğit de 24 Ocak'ta tutuklandı.

Marmara Cezaevi’nden tutuklu olan gazeteci Ahmet Güneş hakkında iddianame hazırlandı. Tensip zaptının hazırlanmasıyla Güneş hakkında tahliye kararı verildi.

İddianamede, haber ve tartışma programları “suç” olarak gösterildi. PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecride dair değerlendirmeler da Güneş’e yöneltilen suçlamalar arasında yer aldı.

İddianame, İstanbul Adliyesi 25’inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. İlk duruşma 8 Mayıs’ta görülecek.

GAZETECİ DENİZ BAKIR TAHLİYE EDİLDİ

Öte yandan "Polise mukavemet" iddiasıyla tutuklu bulunan gazeteci Deniz Bakır da tahliye edildi.

Türkiye ve ona bağlı Suriye Milli Ordusu'nun (SMO) saldırılarını protesto edildiği İstanbul Beyoğlu'ndaki açıklamaya katıldığı için gözaltına alınan gazeteci Deniz Bakır tahliye oldu. 4 Aralık'taki eylemde "polise mukavemet etmek" iddiasıyla tutuklanan Deniz Bakır, mahkemenin ara kararıyla tahliye edildi.

(MA)