'IŞİD'in Rakka emiri' Antep'te yakalandı
Son dönemde Türkiye'de yakalandığı açıklanan üst düzey IŞİD üyelerine bir yenisi eklendi. Örgütün 'Rakka güvenlik emiri' ve 'Ninova valisi' olduğu belirtilen bir isim Antep'te yakalandı.

Artı Gerçek - Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, IŞİD'in "Rakka güvenlik emiri" ve "Ninova valisi" olarak görev yaptığı değerlendirilen H.A'nın kentte bulunduğu bilgisi üzerine çalışma başlattı.
Adresine düzenlenen operasyonda H.A, gözaltına alındı. Baskın yapılan evde örgütsel döküman, çeşitli kimlik kartları ve yüklü miktarda döviz bulundu.
İstanbul'da gerçekleştirilen operasyonda ise IŞİD, El Kaide-HAD örgütleri ile bağlantılı olarak Türkiye'yi hedef alan eylemler yapabileceği değerlendirilen ve 'Yabancı Terörist Savaşçı' olduğu tespit edilen 10 yabancı şüphelinin bu sabah gözaltına alındığı açıklandı.
Dün de IŞİD soruşturmaları kapsamında Bolu, Mersin Kayseri ve Yozgat'ta operasyon yapılmıştı. Üç kişi gözaltına alınmış, sekiz kişi de tutuklanmıştı. (AA)