Konya'da köpeğin kürekle katledenlere 1 yıl 3 ay ceza verildi
Konya Büyükşehir Belediyesi’ne ait barınağında kürekle köpeğin katledilmesiyle ilgili davada iki sanığa 1 yıl 3 ay hapis cezası verildi, hükmün açıklanması geri bırakıldı.

Artı Gerçek - Konya Büyükşehir Belediyesi'ne ait Hayvan Rehabilitasyon Merkezi'nde, kürekle köpeğe vurarak öldüren ve haklarında altışar yıla kadar hapis cezası istenen sağlık teknisyeni Murat Bacak (27) ile hayvanı sürükleyerek götüren Sefa Çakmak'a (28) 1 yıl 3 ay hapis cezası verildi, hükmün açıklanması geri bırakıldı.
Konya 14. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya taraf avukatları ve davaya katılma talebi bulunan bazı barolar ile hayvanları koruma derneklerinin temsilcileri katıldı. Mahkeme, katılma taleplerini reddettikten sonra verdiği aranın ardından sanıklar hakkındaki kararı açıkladı.
Sanıklar Murat Bacak ve Sefa Çakmak'a 'evcil hayvanı kasten öldürme' suçundan önce 1'er yıl hapis cezası verildi. Ardından sanıkların barınakta veteriner teknisyen ve sağlık teknisyeni olarak görev yapmaları "nitelikli hal" sayılarak ceza 1 yıl 6 aya çıkarıldı.
Mahkeme daha sonra cezayı 'iyi hal' indirimiyle 1 yıl 3'er aya indirerek, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.
NE OLMUŞTU
Konya Büyükşehir Belediyesine ait Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde bir köpeğin eziyet edilerek öldürüldüğü iddialarına ilişkin görüntülerin sosyal medyada paylaşılması üzerine barınakta görevli Murat Bacak ve Sefa Çakmak 25 Kasım'da tutuklanmıştı.
İddianamede, sanıkların "Ev hayvanını veya evcil hayvanı kasten öldürme" suçundan 6'şar yıla kadar hapisle cezalandırılmaları istenmişti.
Konya'da köpeği kürekle öldüren sanıklar tahliye edildi, dava ertelendi
Konya barınağındaki köpek ölümüyle ilgili iddianame kabul edildi
Konya'da köpeğin kürekle katledilmesine hapis cezası istendi