'Ölmüş vatandaşın taburcu edildiği' iddialarına ilişkin soruşturma başlatıldı

Aydın Valisi Yakup Canbolat, özel hastanede tedavi gören bir hastanın "taburcu edildiği sırada ölmüş olduğu" iddiaları hakkında soruşturma başlatıldığını açıkladı. Sağlık Bakanlığı ise "Konuyla ilgili il sağlık müdürlüğümüzün yürütmekte olduğu inceleme devam etmekte" dedi.

'Ölmüş vatandaşın taburcu edildiği' iddialarına ilişkin soruşturma başlatıldı

Artı Gerçek- Aydın Valisi Yakup Canbolat, Kuşadası ilçesinde özel bir hastanede 94 yaşındaki erkek hastanın ölümüne ilişkin soruşturma başlatıldığını aktardı.

Konunun tüm yönleriyle araştırıldığını söyleyen Canbolat, "İl Sağlık Müdürlüğümüz tarafından inceleme yapılması için bir ekip görevlendirildi. Ekiplerimiz konuyu tüm yönleriyle inceleyip araştırıyor" ifadelerini kullandı.

SAĞLIK BAKANLIĞI AÇIKLAMASI

Sağlık Bakanlığı, Aydın'daki bir özel hastanede "ölmüş bir vatandaşın taburcu edildiği" haberlerine ilişkin açıklama yaptı.

Bakanlığın "Sağlıklı Çözüm" sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, Aydın'daki bir özel hastanede ölmüş bir vatandaşın taburcu edildiğine dair haberler üzerine, Aydın İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan olağan dışı denetim süreciyle ilgili vatandaşları bilgilendirme gereği duyulduğu belirtildi.

Bahse konu hastanede 30 Ocak'tan itibaren 2. basamak yoğun bakımda tedavi gören hastanın, 6 Şubat'ta oksijen desteğine ihtiyacı kalmadığı, bu sebeple 7 Şubat saat 10.35 itibarıyla taburcu edildiğinin kayıtlardan görüldüğü ifade edildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Tekerlekli sandalye ile acil servis girişinde bekleyen hastanın, acil servis görevlileri ve hasta yakınları gözetiminde bulunduğu esnada fenalaştığı, bunun üzerine kırmızı alana alındığı kamera kayıtlarından anlaşılmıştır. Hastane kayıtlarından hastanın entübe edilerek 40-45 dakika hastaya müdahale edildiği ve 11.40'ta hastanın vefat ettiğinin kayıtlara geçtiği tespit edilmiştir. Konuyla ilgili il sağlık müdürlüğümüzün yürütmekte olduğu inceleme devam etmekte olup süreçle ilgili gerekli bilgilendirmeler yapılacaktır."(AA)

özel hastane