Polis müdahalesine önlem: Gölde eylem

Esnaf tezgahları zabıtalar tarafından yıkılınca eylemlerini kayıkla açıldıkları gölün ortasında yaptı.

Polis müdahalesine önlem: Gölde eylem

GÜNCEL - Adana Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri, Adnan Menderes Bulvarı'nda bulunan 'Amerikan Adası’nda yapılan çevre düzenlemesi kapsamındaki kaçak olarak nitelendirilen tezgahları zor kullanarak kaldırmak istedi. İş makineleri ile bölgeye gelen zabıtaları gören esnaf tezgahlarının kaldırılmasına karşı direnmek isteyince zabıta ve polislerin müdahalesiyle karşılaştı.

Polis müdahalesine önlem: Gölde eylem - Resim : 1

Ada genelinde yöresel tatlı 'bici bici' satan 26 esnaf bugün, hazırladıkları pankartlar ile eylem yaptı. Büyükşehir Belediyesinden yardım isteyen esnaf, evlerini buradan elde ettikleri gelirle geçindirdiklerini söyledi. Yapılan çevre düzenlenmesine kendilerinin de dahil edilmesini, verilecek olan büfelerde satış yapmak istediklerini anlatan esnaf, polis kendilerine müdahale etmemesi için bu kez kayıkla göle açıldı.

Polis müdahalesine önlem: Gölde eylem - Resim : 2

Pankartlar açan esnaf, kıyı boyunca slogan attı. Çevredeki yurttaşların şaşkın bakışları arasında gölde tur atan esnaf, kıyıya yanaşmak istedi. Bu sırada gelen polisleri görünce tekrar göle açıldı. Esnaf bir süre sonra kıyıya çıkarak dağıldı. (DHA)

Adana