Türkiye 'ortaklaşa problem çözme becerisi'nde OECD sonuncusu

OECD raporuna göre Türkiye’de öğrenciler ‘ortaklaşa problem çözme’ becerisinde 52 ülke arasında 48’inci oldu. Türkiye 32 OECD üyesi arasında ise sonuncu sırada yer aldı.

Türkiye 'ortaklaşa problem çözme becerisi'nde OECD sonuncusu

HABER MERKEZİ - OECD 2015 PISA sınav sonuçlarına göre Türkiye 'bireysel' başarı sıralamasında 64 ülke arasında matematikte 45'inci, okuduğunu anlamada 37'inci, fen bilimlerinde 47'inci sırada yer almıştı. OECD, 2015’te yaptığı PISA sınavının sonuçlarını bu kez öğrencilerin problemleri grup halinde birlikte çözme beceresine göre değerlendirdi. Buna göre Türkiye 52 ülke arasında sondan 5'inci. 32 OECD ülkesi içinde ise sonuncu.

OECD ÜLKELERİ ARASINDA SONUNCU

32'si OECD ülkesi, 20'si 'katılımcı ülke' statüsündeki 52 ülkelik sıralamada Türkiye'deki öğrenciler 48'inci sırada yer aldı. Türkiye, bu kategoride değerlendirmeye alınan 32 OECD ülkesi arasında ise Şili ve Meksika’nın gerisinde yer alarak sonuncu oldu. Geniş listede ise Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri’nin de gerisinde kaldı.

Türkiye 'ortaklaşa problem çözme becerisi'nde OECD sonuncusu - Resim : 1[OECD sıralaması]

Yaklaşık 125.000 öğrencinin katıldığı araştırmada Singapurlu öğrenciler birinci olurken, Japonya, Hong Kong ve Güney Kore'den öğrenciler de sırasıyla ikinci, üçüncü ve dördüncü sırada yer aldı.

Türkiye 'ortaklaşa problem çözme becerisi'nde OECD sonuncusu - Resim : 2[Geniş katılımlı sıralama]

PISA'nın 2016 raporuna göre Türkiye, fen bilimleri alanında 72 ülke arasında 53'üncü, matematik alanında 50'nci, okuma becerileri alanında da 51'inci olmuş, üç alanda da 72 ülke ortalamasının altında kalmıştı.

oecd eğitim PISA