'Zulmün sahipleri de bu adaletsizlikte gülmezler'
Eren Erdem'in hakkında yakalama kararı çıkartılarak tahliyesinin engellenmesine dönük tepkiler gelmeye devam ediyor.
CHP PM üyesi ve eski milletvekili Eren Erdem’in tahliye kararının ardından hakkında çıkarılan yakalama kararıyla cezaevinde kalmaya devam etmesini eleştiren CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, "Eren Erdem’in annesi bu acıyı çekerken hiç merak etmesin, zulmün sahipleri de bu adaletsizlikte gülmezler" dedi.
"DARBE DÖNEMLERİNDEKİ HUKUKU AŞTILAR"
Kişisel Twitter hesabında Eren Erdem’in annesi Hüsniye Erdem’in fotoğrafını paylaşan Tekin, şunları söyledi:
"Tahliye kararından sonra Eren Erdem'in dışarı çıkmaması için tebligatı geciktirdiler, sonra yakalama kararı çıkarttılar. Alenen keyfi nedenle kumpas kurdular. Eren Erdem'in annesi bu acıyı çekerken, hiç merak etmesin zulmün sahipleri de bu adaletsizlikte gülmezler.
"Efendim lafa gelince bağırıyorlar, paragraf paragraf yazıyorlar, darbe dönemi şu bu. Darbe dönemlerindeki zulmü de aştılar. Bu kadar pespaye, bu kadar ucuz, bu kadar çiğ bir zulüm bu döneme has. Bugün bilmiyorlar ama yok ettikleri adalete en çok kendileri muhtaç."
Tahliye kararından sonra Eren Erdem'in dışarı çıkmaması için tebligatı geciktirdiler, sonra yakalama kararı çıkarttılar. Alenen keyfi nedenle kumpas kurdular. Eren Erdem'in annesi bu acıyı çekerken, hiç merak etmesin zulmün sahipleri de bu adaletsizlikte gülmezler. pic.twitter.com/yi7kFqrEOf
— Gürsel Tekin (@gurseltekin34) 8 Ocak 2019
"HUKUKSUZLUK HİKAYESİNİN SON HALKASI DA EREN ERDEM OLDU"
Hukukçu Kerem Altıparmak da, Erdem’in tahliye yolunu kapatan savcılık itirazının 15 Temmuz 2016’daki darbe girişimi sonrasında ilan edilen olağanüstü hal (OHAL) kapsamındaki 696 sayılı KHK ‘sayesinde’ mümkün olduğuna dikkat çekti.
İLGİLİ HABER: EREN ERDEM DAHA TAHLİYE EDİLMEDEN YAKALAMA KARARI ÇIKTI
"Ceza muhakemesinde tahliyeye itiraz diye bir kurum yoktu. Bunu ilk kez İdris Baluken, Ferhat Encü ve Nursel Aydoğan'ı tekrar tutuklamak için fiilen uydurdular. Sonra da 696 sayılı OHAL KHK'si ile kanuna girdi. Baştan sona bir hukuksuzluk hikayesinin son halkası da Eren Erdem oldu" diyen Altıparmak, değişiklik öncesinde Ceza Muhakemesi Kanunu’nun (CMK) 104/2 Maddesi kapsamında sadece ‘tahliyeyi ret’ kararlarına itiraz edilebildiğini belirterek şöyle devam etti:
"696 Sayılı KHK'nin 93. maddesiyle tahliyeyi de kapsayacak şekilde "bu kararlara" itiraz edilebilir şeklinde değişiklik yapıldı."
Ceza muhakemesinde tahliyeye itiraz diye bir kurum yoktu. Bunu ilk kez İdris Baluken, Ferhat Encü ve Nursel Aydoğan'ı tekrar tutuklamak için fiilen uydurdular. Sonra da 696 sayılı OHAL KHK'si ile kanuna girdi. Baştan sona bir hukuksuzluk hikayesinin son halkası da Eren Erdem oldu
— Kerem ALTIPARMAK (@KeremALTIPARMAK) 7 Ocak 2019
"O KÜRDÜ DÖVDÜRTMEYECEKTİNİZ BEYLER"
HDP önceki dönem Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın AİHM kararına rağmen tahliye edilmemesini hatırlatan Demirtaş'ın avukatı Mahsun Korkmaz da Twitter'dan şu mesajı paylaştı:
AİHM kararına rağmen tahliye edilmeyen ve yavaş yavaş unutturulmaya çalışılan "Yürütme Baskılı Yargının" Demirtaş Pratiği dururken, Eren Erdem ile ilgili, olan-bitene şaşırmaya şaşırıyorum doğrusu. O Kürdü dövdürtmeyecektiniz beyler!
AİHM kararına rağmen tahliye edilmeyen ve yavaş yavaş unutturulmaya çalışılan "Yürütme Baskılı Yargının" Demirtaş Pratiği dururken, Eren Erdem ile ilgili, olan-bitene şaşırmaya şaşırıyorum doğrusu. O Kürdü dövdürtmeyecektiniz beyler!
— Mahsuni Karaman (@av_mkaraman) 7 Ocak 2019
(HABER MERKEZİ)