100 gündür haber alınamayan Gülistan Doku için çağrı

100 gündür haber alınamayan Gülistan Doku için çağrı
Doku Ailesi: Gülistan Doku’nun sesi olur musunuz artık. Gülistan Doku ben de olabilirdim, sen de olabilirdin. Kızın da olabilirdi, ki bu olmayacak anlamına gelmiyor...

Dersim'de 5 Ocak’tan bu yana kendisinden haber alınamayan Munzur Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü ikinci sınıf öğrencisi Gülistan Doku’nun ailesi, kaybolmasının 100. günü dolayısıyla videolu bir mesaj yayınladı.

Gülistan’ın annesi, "Tunceli öyle büyük değil, küçük şehirdir, her yer kamera. Niye benim kızım hala bulunamadı. 100 gün oldu 100 gün" sözleriyle sitem etti. 

Gülistan’ın ablası Aygül Doku da kardeşinin nerede olduğunu sorarak, "Gülistan Doku ne oldu? Gülistan Doku’nun sesi olur musunuz artık. Gülistan Doku ben de olabilirdim, sen de olabilirdin. Kızın da olabilirdi, ki bu olmayacak anlamına da gelmiyor" dedi.


DERSİM ARAŞTIRMALAR MERKEZİ'NDEN DE AÇIKLAMA

Dersim Araştırmaları Merkezi de 100 gündür bulunamayan Gülistan Doku’nun akıbetine ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, "tüm Dersim’in evladı" olduğu belirtilen Doku’nun başına ne geldiğinin bir an önce belirlenmesi, yetkililerin yapılan aramalar ve yürütülen soruşturmanın seyrine dair ayrıntılı bilgi paylaşması gerektiği ifade edildi.

 "Doku’nun kaybına sessiz kalınması, tek bir resmi kurumdan açıklama yapılmaması, süreç hakkında bilgi verilmemesinin akıllara farklı düşünceler getirdiğinin" altını çizilen açıklamanın devamında şunlar kaydedildi:

"Olan her ne ise, bir kentin içerisinde olmuştur. Son görüldüğü yer, nerelere gittiği ortadadır. Dipsiz bir okyanusta arama yapılmamaktadır nihayetinde. Buna rağmen Gülistan'ın akıbetine dair tek bir açıklama yapılmadığı gibi, Gülistan'ın kaybedilmesindeki şüphelilerin ellerini, kollarını sallayarak kentten ayrılmasının ise ne hukuksal açıdan ne de vicdani yönden anlaşılır bir yanı bulunmadığını belirtmek isteriz. Biz Dersimliler olarak Doku ailesinin yanında olduğumuzu belirtiyor ve bu soruşturmaya dair hiçbir şeyin gizli kalmamasını istiyoruz."

NE OLMUŞTU?

Munzur Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü 2’nci sınıf öğrencisi Gülistan Doku'dan 5 Ocak'tan bu yanadır haber alınamıyor. Doku, kentte yapılan tüm arama çalışmalarına rağmen bulunamazken, genç kızın kaybolmasına ilişkin son görüştüğü kişi olan erkek arkadaşı Z.A.'nın şüpheli olarak ifadesi alınmıştı.
(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar