15 dakika ayakta alkışlandı

15 dakika ayakta alkışlandı
Nuri Bilge Ceylan'ın 'Altın Palmiye' için yarışan filmi 'Ahlat Ağacı' büyük beğeni toplarken, 'Belirli Bir Bakış' bölümünde ödüller sahiplerini buldu.

Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye için yarışan Nuri Bilge Ceylan'ın yönettiği Ahlat Ağacı filminin gösterimi yapıldı. İzleyenler tarafından büyük beğeni toplayan film yaklaşık 15 dakika ayakta alkışlandı.

Doğu Demirkol ve Murat Cemcir'in başrolde yer aldığı filmde, Ahmet Rıfat Şungar, Hazar Ergüçlü, Tamer Levent, Kadir Çermikli, Kubilay Tunçer ve Ercüment Balakoğlu da bu isimlere eşlik ediyor.

Uzun yılların ardından köyüne dönen bir yazarın babasının borçları altında ezilmesini konu edinen Ahlat Ağacı, baba-oğul ve aile ilişkilerine odaklanıyor. Senaryosunu Akın Aksu, Ebru Ceylan ve Nuri Bilge Ceylan'ın yazdığı filmin görüntü yönetmenliğini ise Ceylan'ın pek çok filminde birlikte çalıştığı Gökhan Tiryaki üstleniyor. 

"BELİRLİ BİR BAKIŞ" BÖLÜMÜNDE ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

Cannes Film Festivali’nin Belirli Bir Bakış bölümünde ödüller sahiplerini buldu. Ana yarışmanın peşinden festivalin en prestijli bölümü olan seçkide büyük ödül Ali Abbasi’nin yönettiği Border'a gitti. 

Belirli Bir Bakış jürisi bu yıl ünlü aktör Benicio del Toro’nun başkanlığında toplandı ve Filistinli sinemacı Annemarie Jacir, Rus yönetmen Kantemir Balagov, Fransız aktris Virginie Ledoyen ve Amerikalı yapımcı Julie Huntsinger’den oluştu.

Geçtiğimiz yıl ana yarışmada boy gösteren Ukraynalı yönetmen Sergei Loznitsa’nın yeni filmi Donbass ile açılışını yapan seçki kapsamında 18 film izleyiciyle buluşurken bunlardan altısı yönetmenlerinin ilk filmiydi.

Belirli Bir Bakış jürisi kazanan filmleri açıklarken bu yılın seçkisinin kalitesine vurgu yaptılar ve en çok etkilendikleri beş filmi seçtiklerini belirttiler.

İşte kazananlar:

En İyi Film: Border (Ali Abbasi)

En İyi Senaryo: Sofia (Meryem Benm’barek)

En İyi Oyuncu: Victor Polster (Girl)

En İyi Yönetmen: Sergei Loznitsa (Donbass)

Jüri Özel Ödülü: The Dead and The Others (João Salavıza, Renée Nader Messora)


 

Öne Çıkanlar