Piyasayı 2 milyar dolar dolandıran Thodex, vurgun için sekiz ünlü mankeni kullanmış

Piyasayı 2 milyar dolar dolandıran Thodex, vurgun için sekiz ünlü mankeni kullanmış
Kripto para piyasası yerli borsa Thodex skandalı ile çalkalanırken, Thodex'in kurucusu ve CEO'su Faruk Fatih Özer'in ünlü isimleri de vurgun için kullandığı ortaya çıktı.

Thodex'in reklam kampanyası için Pınar Deniz, Mine Tugay, Bahar Şahin, Simge, Zeynep Sever Demirel, Özge Ulusoy, Deren Talu ve Ebru Şallı gibi sekiz ünlü ismi kullanması Sandra Bullock, Cate Blanchett, Anne Hathaway gibi ünlü isimlerin rol aldığı ünlü soygun filmi Ocean's 8'i akıllara getirdi. Filmde de ünlü isimler dolandırıcılar tarafından kullanılmıştı.

Kripto para dünyası bir dolandırıcılık hikayesi ile sarsılıyor. Son günlerde para transferlerinde sorun yaşanan kripto para platformu (borsası) Thodex’in internet sitesi kapatıldı. Yatırımcıların hesaplarına ulaşımı kesildi.

Sayılarının yaklaşık 391 bin olduğu tahmin edilen mağdurların avukatlarından Oğuz Evren Kılıç, Thodex’in kurucusu olan Koinex adlı şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Fatih Özer’in dün akşam saatlerinde İstanbul Havalimanı’ndan yurtdışına çıkış yaptığını tespit ettiklerini belirterek, "Birkaç gündür para transferlerinde sorun yaşandığını Özer’in avukatı bize iletti. Son olarak site tamamen kapatıldı. Mağdurlar arasında panik başladı. Bulundukları illerde cumhuriyet savcılıklarına suç duyuruları yapıyorlar" dedi.

Yatırımcılar ise Thodex’in yatırımcı çekmek için platformu kullananlara 2 milyon Dogecoin dağıtacağını açıkladığına dikkat çekiyor. Özellikle son kampanya ile yatırımcıların yatırımlarını diğer borsalardan bu platforma taşıdığı belirtiliyor.

Şirketin kurulduğu dönem de adını duyurmak için çekilişle Porsche verdiği belirtiliyor. Olayın duyulmasının ardından binlerce yatırımcı sosyal medyada sesini duyurmaya çalışırken binlercesi de suç duyurusunda bulunmak için avukatlara koştu.

Thodex’in vurgun için magazin dünyasının ünlü isimlerini de kullanmış. Ünlüler, geçtiğimiz yılın Aralık ayında Thodex’in tanıtımı için kırmızı elbiselerle poz vermiş.

Pınar Deniz, Mine Tugay, Bahar Şahin, Simge, Zeynep Sever Demirel, Özge Ulusoy, Deren Talu ve Ebru Şallı gibi 8 ünlü isim Thodex için objektif karşısına geçmişti.

Thodex’in reklam yüzü olan ünlüler, bu kareleri de sosyal medya hesaplarından da paylaşmıştı.

Bu dolandırıcılık akıllara Sandra Bullock, Cate Blanchett, Anne Hathaway gibi ünlü isimlerin rol aldığı ünlü soygun filmi Ocean’s 8’i akıllara getirdi.

Filmde de dolandırıcılar vurgun için ünlü isimleri kullanmıştı.

Ünlü isimlerle devasa bir reklam kampanyası yapa Thodex, bu açıdan da Çiftlik Bank’ı andırıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar