Yedi siyasi parti ve örgütten 1 Mayıs çağrısı

Yedi siyasi parti ve örgütten 1 Mayıs çağrısı
EMEP, EHP, Halkevleri, HDP, TİP, SMF ve TÖP, yayımladıkları video ile tüm işçi ve emekçileri 1 Mayıs'ta zamlara, yoksulluğa, savaşa ve sömürüye karşı alanlara çıkmaya çağırdı.

EMEP, EHP, Halkevleri, HDP, TİP, SMF ve TÖP, yayımladıkları video ile tüm işçi ve emekçileri 1 Mayıs'ta alanlara çıkmaya çağırdı.

"Zamlara, yoksulluğa, savaşa ve sömürüye karşı 1 Mayıs'ta alanlardayız" başlıklı videoda EMEP Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, EHP Sözcüsü Özge Akman, Halkevleri Genel Başkanı Nebiye Merttürk, HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, SMF MYK Üyesi Barış Kayaoğlu, TİP Genel Başkanı Erkan Baş ve TÖP Dönem Sözcüsü Perihan Koca yer aldı.

Videoda şu çağrıya yer verildi:

"Alın teri dökenler, işçiler, emekçiler, hak mücadelesi verenler; hepinize merhaba. Bu 1 Mayıs'ı zenginlerle yoksullar arasında uçuruma dönüşen mesafeyle karşılıyoruz. İşçi ve emekçileri acımasızca çarklara süren patronlar, krizin tüm yükünü yoksul halkın sırtına bindiriyor. 

Asgari ücrete yapılan zamlar şimdiden pul oldu. Temel ihtiyaç ürünlerine yönelik zam yağmuru pervasızlaşarak devam ediyor. Ülkeyi uluslararası tekellerin ucuz emek cennetine dönüştüren ve talan politikalarına yol veren AKP hükümeti, yaşanan bu yoksulluğun asıl siyasi sorumlusudur.

Kürt sorunu ve diğer tüm toplumsal sorunları şiddet ve savaş politikalarıyla çözme ısrarı, Türkiye'yi krize ve yoksulluğa sürüklüyor. Gençler gelecekten umudunu kesti, kadınlar ise her gün öldürülmeye devam ediyor. Toplum, tüm bu yıkım karşısında elbette isyan ediyor ve direniyor.
Milyonlar zulme, baskıya ve inkara karşı meydanları doldurarak kararlılıklarını ortaya koydular. Şimdi bütün bu mücadele ruhunu 1 Mayıs'a taşımanın zamanıdır. Özgürlük, emek, demokrasi ve barış için 1 Mayıs'ta meydanları dolduralım.

Bunu 8 Mart'ta alanları dolduran kadınlar ve Kürt halkı başta olmak üzere eşitlik ve özgürlük talepleriyle Newroz alanlarını dolduran yüz binlerin görkemli serhildanı gösterdi. Şimdi 1 Mayıs alanlarını halk denizine çevirme zamanı.

1 Mayıs işçi sınıfı ve yoksul halkın katlanan yoksulluğa, bitmek bilmez zamlara karşı ayağa kalkma günüdür. Bu gidişata en güçlü şekilde dur deme günüdür.  Her milliyetten işçilerin, her ulustan halkların Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü'dür.

İşçi Sınıfının Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü, uluslararası sermayeye, işsizliğe, yoksulluğa, sefalete ve gericiliğe karşı, enternasyonel mücadele ve dayanışmanın bir parçası olacak. Tüm halkımızın 1 Mayıs'ını şimdiden kutluyoruz. Halkımızı ekmek, adalet, demokrasi ve özgürlük için 1 Mayıs'ta alanlara, meydanlara ve sokaklara çağırıyoruz. Yaşasın 1 Mayıs!" 

Öne Çıkanlar